Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 19:40

Νίκας για φεστιβάλ χορωδιών: “Επρεπε να κάνουν προσφυγή κατά του διαγωνισμού”

Γράφτηκε από τον

“Επρεπε να κάνουν προσφυγή κατά του διαγωνισμού. Να κριθεί από το αρμόδιο όργανο, από την Αποκεντρωμένη”.

Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, αναφερόμενος στα τυπικά και αποφεύγοντας την ουσία, στην ερώτηση του συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Γ. Χριστόπουλου, για διαγωνισμό με μονοπωλιακό χαρακτήρα και φωτογραφικούς όρους για τις μετακινήσεις, τη διαμονή και τη διατροφή στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών. Εμμένοντας στα τυπικά, ο δήμαρχος ανέφερε πως “αυτοί ήταν οι όροι και αναρτήθηκαν δημόσια. Επρεπε να κάνουν προσφυγή”.

Στη συνέχεια απάντηση έδωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι “είναι ψέμα οι τιμές” που κατέθεσε ο κ. Χριστόπουλος και παρουσίασε τιμές μικρότερες σε σχέση με κείνες του συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας.

Οταν η απάντηση του αντιδημάρχου προκάλεσε αντιπαράθεση με τον Γ. Χριστόπουλο, ο δήμαρχος επέπληξε τον Θ. Ηλιόπουλο, “σε παρακάλεσα να μην μπεις στην ουσία” και ανέφερε προς τον ερωτώντα πως ”εδώ δεν είναι δικαστήριο. Να κάνεις προσφυγές στις αρχές που πρέπει”.

 

ΚΑΙ Ο ΧΑΡ. ΒΓΕΝΗΣ

Ερώτηση για το φεστιβάλ κατέθεσε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Χάρης Βγενής, ζητώντας να γίνει οικονομικός απολογισμός. Ο δήμαρχος απάντησε ότι “η διετής εκδήλωση προσφέρει μεγαλύτερη προβολή από τα έξοδα που έχει. Τα οικονομικά ζητήματα ελέγχονται από επίτροπο και το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνετε και μια άλλη προσφυγή”. Μάλιστα, θυμήθηκε και την παλιά αντιπαράθεση με τον Χ. Βγενή για το καρναβάλι και ο κ. Νίκας είπε ότι “το καρναβάλι θα έχει τα χαρακτηριστικά αυτά που θέλει ο δήμος, όχι οι ιδιώτες. Οποιος νόμισε ότι θα έχει οφέλη...”.

Γ.Σ.