Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 20:12

Βολές από την αντιπολίτευση για τις αναθέσεις έργων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βολές από την αντιπολίτευση για τις αναθέσεις έργων στην Τριφυλία

Εντάσεις και αποχωρήσεις είχαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την Τετάρτη το βράδυ, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σύσσωμη τα πυρά της προς τη δημοτική αρχή.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν αναθέσεις έργων από το δήμο και την ΔΕΥΑΤ “προς ημέτερους” όπως τονίστηκε, αλλά και το πώς αποτυπώνονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στη “Διαύγεια” που όπως ειπώθηκε, απέχουν κατά πολύ από αυτά που λέγονται στο συμβούλιο. 

Μάλιστα για συγκεκριμένη απόφαση που αφορά την επέκταση ηλεκτροφωτισμού στους Γαργαλιάνους, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννα Μαραβελή είπε ότι θα καταφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ακόμη και στον εισαγγελέα. Η συγκεκριμένη απόφαση και η εκ νέου κόντρα που ξέσπασε λίγο αργότερα στην συνεδρίαση ανάμεσα στην κ. Μαραβελή και τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Κατσούλα -με τους τόνους να ανεβαίνουν αφού υπήρξε κόντρα και με τον πρόεδρο του Σώματος Γιάννη Καλκαβούρα- οδήγησε στην αποχώρηση της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε ότι όλα γίνονται με διαφάνεια. “Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανέναν από διαγωνισμούς και κριτήριο είναι το συμφέρον του δήμου, καθώς τα έργα πάνε σε αυτούς με τις οικονομικότερες προσφορές” είπε. Καταλόγισε δε ότι με όλα αυτά προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αφήσουν σκιές, ενώ πρόσθεσε πως αν έχουν κάτι συγκεκριμένο να το πουν και αν έχουν αμφιβολίες “ο εισαγγελέας είναι απέναντι, πηγαίνετε”.

Χαρακτηριστικά στις τοποθετήσεις που έγιναν, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν δημοσιεύματα σχετικά με τις αναθέσεις που γίνονται από τη ΔΕΥΑΤ, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ έπρεπε να είναι παρών σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γι’ αυτό και δική τους πρόταση ήταν να είναι δημοτικός σύμβουλος. 

Από την πρώτη ελάσσονα μειοψηφία η Ιωάννα Μαραβελή αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει δημοσιευτεί στη “Διαύγεια” για την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στους Γαργαλιάνους, τονίζοντας ότι άλλα συζητήθηκαν και άλλα γράφτηκαν. “Βλέπουμε μέσα σε λίγους μήνες ημέτεροι να παίρνουν την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών, να τους γίνεται ηλεκτροδότηση, το γκρέιντερ του δήμου να δουλεύει σε ιδιώτες” τόνισε. Και αναρωτήθηκε κατά πόσο είναι άμεμπτο και ηθικό η δημοτική αρχή να σπάει έργα για πρώτου βαθμού συγγενείς και να τα δίνει με αναθέσεις, την ίδια στιγμή που για μεγάλα έργα δεν έχει γίνει τίποτα. Κατέληξε δε λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη για να προχωρήσουμε.

Και από τη δεύτερη ελάσσονα μειοψηφία ο Σαράντος Κουκούμης αναρωτήθηκε “δεν μπορεί η ΔΕΥΑΤ να προσδιορίσει πόσους χλωριωτήρες θέλει, πρέπει να κάνει μελέτη;”. Ακόμη τόνισε ότι υπάρχουν προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είναι ονομαστικές σε κάποιους, ενώ ζήτησε να υποβάλει πρόταση ο δήμος στο ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα που άνοιξε για την αξιοποίηση ακινήτων.

Απαντώντας από την πλευρά του ο κ. Κατσίβελας είπε πως το να μην βλέπουν τίποτα σημαντικό να γίνεται στο δήμο προφανώς δεν βλέπουν σωστά. Σε ό,τι αφορά τα υπονοούμενα για εύνοιες, τόνισε ότι ο δήμος σε 3,5 χρόνια έχει δημοπρατήσει πολλά έργα, έχει κάνει συνεργασίες, έχει κάνει προμήθειες και σε καθολικό βαθμό τις κάνει με διαγωνισμούς και όχι με ανάθεση. Για την πρακτικογράφο είπε ότι η πρόσληψή της έγινε με διαγωνισμό και αφού έμεινε ικανοποιημένος ο δήμος επέλεξε να συνεχίσει τη συνεργασία του. Για τη ΔΕΥΑΤ είπε ότι οι προμήθειες και τα τεχνικά έργα γίνονταν με σπασίματα ανά ΔΕ για να είναι πιο ευέλικτοι, όμως από εδώ και πέρα διά νόμου θα γίνονται ως μια ολότητα. “Ενοχικό είναι να μην γίνεται διαγωνισμός και να το δίνεις απευθείας ανάθεση αν δεν είναι έκτακτη ανάγκη. Οταν γίνεται ένας διαγωνισμός κανένας νόμος δεν λέει ότι απαγορεύεται ο καθένας να συμμετέχει. Στο διαγωνισμό για χλωριωτήρες η ΔΕΥΑΤ πήρε 5 προσφορές και διάλεξαν την οικονομικότερη” τόνισε και αναρωτήθηκε αν το ότι ο μέτοχος της εταιρείας είναι συγγενής του (αδελφός του) σημαίνει διαπλοκή. “Αν υπάρχει αμφιβολία ο εισαγγελέας είναι απέναντι, το να αφήνετε σκιές για να δημιουργήσουμε θέμα που δεν υπάρχει, πείτε το για να ξέρουμε ο καθένας τι λέει” σημείωσε.

Από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ασκήθηκε επίσης κριτική στο γεγονός ότι ο δήμος δεν απαντά σε αιτήματα πολιτών. Ο Δημήτρης Κουτσούλης σημείωσε ακόμη πως το γεγονός ότι ο δήμος κάνει διαγωνισμούς δεν σημαίνει ότι μας κάνει χάρη, για τη ΔΕΥΑΤ είπε ότι δεν είναι δυνατόν εν έτει 2017 ο πρόεδρος να είναι μη πτυχιούχος, για να συνεχίσει λέγοντας πως κάποιοι για κάποιους λόγους έχουν παραμείνει σε κάποιες θέσεις. Στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Τσούλου αναφέρθηκε στο πρακτικό της απόφασης για τον ηλεκτροφωτισμό στους Γαργαλιάνους που δεν αναφέρει όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση. Σημείωσε δε πως το πρακτικό θα το στείλουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς είναι δείγμα του πώς λειτουργεί ο δήμος, επισήμανε δε ότι όντως ο εισαγγελέας δίπλα είναι και εκεί θα αποταθούν.

Από την πλευρά της συμπολίτευσης ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής παρατήρησε πως μακάρι να υπήρχε τόση ορμητικότητα από την ελάσσονα μειοψηφία, τα στελέχη του ΡΑΚΙ, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και όταν πολεμούσαν για το Α.Τ. Φιλιατρών. Και συμπλήρωσε πως λασπολογίες και υπονοούμενα δεν τα δέχονται -“είμαστε καθαροί απέναντι στους Τριφύλιους πολίτες” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Κ.Μπ.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER