Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 19:13

Αμετάβλητα τα τέλη στο Δήμο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

Την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας να εγκρίνει τον καθορισμό των τελών του δήμου για το 2018, καθώς την περασμένη εβδομάδα, για μια ακόμα φορά ο χρόνος πέρασε κι ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα το Συμβούλιο είχε συζητήσει λίγα θέματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι “ουδεμία αύξηση προβλέπεται για τα τέλη που αφορούν πολύ κόσμο”. Παρατήρησε πως “οι όποιες αυξήσεις γίνονται με σκεπτικό την προστασία των δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων”, ενώ ανακοίνωσε αυξήσεις σε πρόστιμα για παραβατικές συμπεριφορές κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να εγκριθούν και τα έργα της γ’ φάσης του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, συνολικού προϋπολογισμού 1.599.802 ευρώ που αφορούν τα γήπεδα στη Θουρία, στα Παλιάμπελα και του Απόλλωνα, το φωτισμό στο γήπεδο Ασπροχώματος, το δημοτικό κατάστημα στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα και τη μεταστέγαση της Σχολής Χορού στο Μέγαρο.