Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 19:27

Συνεδρίαση στη Μεσσήνη για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Γράφτηκε από την
Συνεδρίαση στη Μεσσήνη για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Μεσσήνης με θέμα τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό του Δήμου.
Ο πρόεδρος του ΣΤΟ και δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε εν τάχει τις ενέργειες, στις οποίες έχει ήδη προβεί ο Δήμος Μεσσήνης, όπως επικαιροποίηση του Μνημονίου Ενεργειών του Δήμου, εργασίες καθαρισμού φρεατίων και αγωγών, ενημέρωση πληθυσμού κ.λπ.
Επιπλέον, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή  Ενότητα Μεσσηνίας προχώρησε στον καθαρισμό του ποταμού Βελίκα, του ποταμού Καρυά και του ποταμό Τζάννε. Εργασίες καθαρισμού έχουν γίνει και στον ποταμό Λιγίδι, κλάδο του Παμίσου, στην δημοτική ενότητα Ανδρούσας. «Η προσπάθεια συνεχίζεται και σε άλλα ποτάμια, χείμαρρους και ρέματα» κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος που τόνισε ότι σε συντονισμό με την Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνονται ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου του καθαρισμού του Παμίσου, το οποίο βρίσκεται τώρα στη φάση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων. 
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Φύκιρης παρουσίασε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Ενεργειών Αντιπλημμυρικής Προστασίας του δήμου, ενώ παρέστη και ο Τμηματάρχης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Μανώλης Κοβάτσης.
Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κατσαφάδος ενημέρωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει καθημερινά σε ετοιμότητα δύο συνεργεία, ενώ υπάρχουν άλλα δύο συνεργεία σε περίπτωση που χρειαστούν.
Στο ΣΤΟ παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κοντοθανάσης καθώς και  οι εκπρόσωποι των αστυνομικών τμημάτων Μελιγαλά κ. Τσιγαρίδης και Μεσσήνης κ. Σκουλάκης, οι οποίοι επισήμαναν επικινδυνότητες του οδικού δικτύου.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας Κώστας Γεωργακόπουλος, επεσήμανε ότι χρειάζεται να γίνει προσπάθεια καθαρισμού και των καναλιών του ΓΟΕΒ. Από την πλευρά των εθελοντών παρέστησαν η Πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης κα. Ντίνα Αντωνάκου η οποία  ενημέρωσε ότι το σωματείο μπορεί να βοηθήσει υποστηρικτικά σε ενδεχόμενη φάση αποκατάστασης, στην αλυσίδα υποστήριξης πληγέντων και ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4x4, Κώστας Βλαχονικολός, που ενημέρωσε ότι η ομάδα του μπορεί να διαθέσει ειδικά εξοπλισμένα οχήματα 4*4 για μεταφορά προσωπικού ή υλικού, ενώ έχει στην κατοχή της και αντλία μεγάλης παροχής.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να αποσταλεί αίτημα προς τη Π.Ε. Μεσσηνίας για να μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά του πυρήνα ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητα των οδών διέλευσης, και επιπλέον να γίνει προμήθεια του κατάλληλου υλικού από το δήμο, ώστε σε περίπτωση μικρών βροχοπτώσεων να επιλυθούν τα προβλήματα καθημερινής διέλευσης.

 

Από το Δήμο Μεσσήνης

 


NEWSLETTER