Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 16:23

Στο Δημόσιο τα ακίνητα, που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο - Τέτοιες περιπτώσεις και στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Στο Δημόσιο τα ακίνητα, που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο - Τέτοιες περιπτώσεις και στην Καλαμάτα

Στο Δημόσιο περνούν τα περιουσιακά στοιχεία αγνώστου ιδιοκτήτη που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο  σε 111 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα. 

Το θέμα αναδείχθηκε στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών, που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Πάτρα. 

Μάλιστα στο συνέδριο ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδας Χρήστος Δημητριάδης είπε ότι η οριστικοποίηση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών και το «αμάχητο τεκμήριο» δήμευσης της ιδιοκτησίας ξεκίνησε αθόρυβα να εφαρμόζεται, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις.

Ο κ. Παραδιάς επεσήμανε την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παράτασης της προθεσμίας αυτής έως τουλάχιστον την 20ετία της έκτακτης χρησικτησίας του Αστικού Κώδικα, ώστε να μην πάσχει από αντισυνταγματικότητα η διαδικασία της αφαίρεσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας από αυτούς που για οποιονδήποτε λόγο δεν την δήλωσαν. Σημείωσε ακόμη ότι ενώ η σχετική νομοθεσία προβλέπει αποζημίωση των ιδιοκτητών που θα χάσουν την περιουσία τους από τη διαδικασία αυτή, στον προϋπολογισμό του κράτους δεν προβλέπεται κανένα σχετικό κονδύλι, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υφίσταται ούτε η δυνατότητα αποζημίωσης.


NEWSLETTER