Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 20:11

Καλαμάτα: Καθυστερεί η λειτουργία του πάρκινγκ από ιδιώτη 

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Καθυστερεί η λειτουργία του πάρκινγκ από ιδιώτη 

Τραβούν σε χρόνο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του διαγωνισμού για τη διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα από ιδιώτη, από την ανάδοχο Ελένη Τσουφλίδου.

Για το λόγο αυτό, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας στη σημερινή της συνεδρίαση αναμένεται να εγκρίνει την παράταση της ισχύος της προσφοράς της αναδόχου για άλλες 180 ημέρες, μετά τις 6 Δεκεμβρίου 2017, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελ. Τσουφλίδου έχει αναδειχθεί ανάδοχος για τη διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα με συνολική τιμή 465.000 ευρώ, για 5 χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 495.000 ευρώ, με ΦΠΑ 24%, για τα 5 χρόνια και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, ο Δήμος Καλαμάτας θα εισπράττει τα χρήματα από τα πάρκινγκ (περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο) και θα πληρώνει μ’ ένα ποσό κοντά στα 100.000 ευρώ τον ανάδοχο.

Η δημοτική αρχή έχει υποστηρίξει ότι η διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα δεν είναι ιδιωτικοποίηση, αλλά γίνεται για απελευθέρωση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία σήμερα ασχολείται κυρίως με τη λειτουργία των πάρκινγκ. Η τιμή στα δύο πάρκινγκ του Νέδοντα θα παραμείνει στα 50 λεπτά την ώρα.


NEWSLETTER