Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 21:47

Σε οικονομικό βρόχο οι δήμοι της Μεσσηνίας - Μείωση της χρηματοδότησης το 2012

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε οικονομικό βρόχο οι δήμοι της Μεσσηνίας - Μείωση της χρηματοδότησης το 2012

Ο βρόχος των οικονομικών προβλημάτων αρχίζει να πνίγει και τους δήμους της Μεσσηνίας, καθώς κλείνει η κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών, προσπαθώντας να μειώσει την κρατική δαπάνη, το 2012 θα δώσει λιγότερα χρήματα στους δήμους - και ήδη οι δήμαρχοι έχουν αρχίσει να βλέπουν εφιάλτες.
Στο Δήμο Καλαμάτας δυσκολεύονται να συντάξουν προϋπολογισμό και να εντάξουν έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Στο Δήμο Τριφυλίας δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη καύσιμα των απορριμματοφόρων. Στο Δήμο Μεσσήνης οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις για αποπληρωμή έργων ανέρχονται σε 4,4 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας θα συμμετάσχει ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωση Δήμων(ΠΕΔ) Πελοποννήσου σε σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του υπουργού Τάσου Γιαννίτση και του υφυπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου. Στη σύσκεψη οι πρόεδροι των ΠΕΔ όλης της χώρας θα περιγράψουν την τραγική οικονομική κατάσταση των δήμων και θα ζητήσουν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 15-12-2011 17:55
Καιρός είναι να αντιληφθούν οι διάφοροι δήμαρχοι τί ακριβώς είναι ο Καλλικράτης,
για τον οποίον όταν θεσμοθετήθηκε έβγαζαν περιχαρείς λόγους και λογύδρια υπέρ του νέου θεσμού και των ''απεριόριστων' ' δυνατοτήτων που παρείχε σε αυτούς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εξ άλλου,αυτοδιοίκ ηση,ξέρουν τί σημαίνει ή χρησιμοποιούν τον όρο επειδή είναι πομπώδης και εύηχος ?

Ας αναθεωρήσουν λοιπόν τα μεγαλόπνοα κατασκευαστικά κλπ σχέδιά τους και ας συμμαζέψουν τις τρύπιες τσέπες των δήμων,μήπως περισώσουν κάτι.

Γιατί,όλοι ξέρουμε να ξοδεύουμε άμετρα αν μας χαρίζει χρήματα άλλος (δάνεια,
επιδοτήσεις,χορηγίες,κρατικές ενισχύσεις,κ.α. ),αλλά πόσοι από εμάς ξέρουν να παράγουν ωφέλιμο έργο χωρίς ξένα χρήματα ?

[Από την εποχή που εφηυρέθη ο όρος αυτοδιοίκηση,υπ ό το πνεύμα της ... αλλαγής,
άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για του δήμους,οι οποίοι,δια των δημάρχων τους,
έμαθαν να ζουν και να παράγουν έργο μόνο με δανεικά,υποθηκε ύοντας το μέλλον τους.]
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER