Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 21:47

Σε οικονομικό βρόχο οι δήμοι της Μεσσηνίας - Μείωση της χρηματοδότησης το 2012

Γράφτηκε από την

Ο βρόχος των οικονομικών προβλημάτων αρχίζει να πνίγει και τους δήμους της Μεσσηνίας, καθώς κλείνει η κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών, προσπαθώντας να μειώσει την κρατική δαπάνη, το 2012 θα δώσει λιγότερα χρήματα στους δήμους - και ήδη οι δήμαρχοι έχουν αρχίσει να βλέπουν εφιάλτες.
Στο Δήμο Καλαμάτας δυσκολεύονται να συντάξουν προϋπολογισμό και να εντάξουν έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Στο Δήμο Τριφυλίας δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη καύσιμα των απορριμματοφόρων. Στο Δήμο Μεσσήνης οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις για αποπληρωμή έργων ανέρχονται σε 4,4 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας θα συμμετάσχει ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωση Δήμων(ΠΕΔ) Πελοποννήσου σε σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του υπουργού Τάσου Γιαννίτση και του υφυπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου. Στη σύσκεψη οι πρόεδροι των ΠΕΔ όλης της χώρας θα περιγράψουν την τραγική οικονομική κατάσταση των δήμων και θα ζητήσουν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.