Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 21:16

Προτάσεις της ΔΕΥΑ Μεσσήνης για χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ 

Γράφτηκε από την

Την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ 2014-2020 και τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων περιμένει η ΔΕΥΑ Μεσσήνης.

Πρόκειται για: 1) Την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου Λογγάς και Ανδριανής, με προϋπολογισμό 1.196.774,19 ευρώ. 2) Την τηλεμετρία, αυτοματισμό, εξοικονόμηση ενέργειας και έλεγχο διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμό 1.821.882,40 ευρώ.

“Εργα τα οποία θα αναβαθμίσουν ποσοτικά και ποιοτικά τις υδρευτικές υποδομές της περιοχής και γενικότερα του Δήμου Μεσσήνης”, αναφέρει η ΔΕΥΑΜ.

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της επιχείρησης Κωνσταντίνος Μπουρίκας επεσήμανε ότι “στόχος της ΔΕΥΑΜ είναι η αειφόρος διαχείριση του νερού, η οποία σύμφωνα με την Επιτροπή Προβλημάτων Υδατος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη με τον όρο αυτό νοείται: « … το σύνολο των μέσων και των μέτρων (θεσμικών, τεχνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών) που στοχεύουν στην ικανοποίηση των σημερινών αναγκών σε νερό (ποσοτικά και ποιοτικά),τη μέριμνα διατήρησής τους για την ικανοποίηση των αναγκών των μελλοντικών γενεών, την προστασία του περιβάλλοντος και την ισορροπία των υδατικών και γενικότερα των φυσικών οικοσυστημάτων». Η  ευθύνη στη διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας”.