Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 09:02

Στον Κουρουμπλή ο Νίκας για μεγάλα γιοτ στο λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Το θέμα της ΣΔΙΤ για το λιμάνι Καλαμάτας -το οποίο εκτιμάται ότι θα πρέπει να έχει χαρακτήρα εξυπηρέτησης κυρίως mega yachts- συζήτησε χθες και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε επίσκεψή του στο υπουργείο. 

Στη συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό, παρουσία ειδικού συνεργάτη του, συζητήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα για το λιμάνι της Καλαμάτας. Ο υπουργός δήλωσε πως θα επισκεφθεί την Καλαμάτα σύντομα και εξέφρασε την ελπίδα να διευθετηθεί το σύνολο των θεμάτων που τέθηκαν, στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της ΣΔΙΤ του λιμανιού συζήτησε αρχικά ο κ. Νίκας με τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, όπου ο αρμόδιος για τις ιδιωτικοποιήσεις υφυπουργός είδε από κοντά το λιμάνι και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητες ανάπτυξής του.

Πριν συναντηθεί με τον κ. Κουρουμπλή, ο δήμαρχος είχε συνάντηση με το Χρήστο Λαμπρίδη, γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. 

Τα θέματα της συνάντησης με τον υπουργό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ήταν: 1) Η ολοκλήρωση σύντομα της διαδικασίας αδειοδότησης υδατοδρομίου στο λιμάνι Καλαμάτας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. 2) Η μεταστέγαση άμεσα μέρους των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου Καλαμάτας στο κτήριο των λιμενεργατών, με παραχώρηση σ' αυτούς των αναγκαίων χώρων (έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης). 3) Η σύνδεση των δύο ποδηλατόδρομων στην περιοχή του λιμανιού και η δημιουργία κυκλικού κόμβου μπροστά από το Jumbo. 4) Η δημιουργία πάρκου 5 στρεμμάτων στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, νότια του “Πανελληνίου”.

Οπως ανακοινώθηκε, στο υπουργείο θα αποσταλεί από το Δήμο Καλαμάτας ο πλήρης φάκελος για τα θέματα αυτά.

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος δήλωσε ότι “είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο συνεργασίας με το υπουργείο Ναυτιλίας”.