Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 15:31

Η Καλαμάτα μέσα από τα μάτια του δημάρχου της

Γράφτηκε από την

Του Γιώργου Δημητρούλια
Δημοτικού συμβούλου με την “Ελληνική Δράση”

Αρκετοί είναι αυτοί που με ρωτούν γιατί τα έχω βάλει με τον δήμαρχο κ. Νίκα που είναι από τους λίγους δημάρχους που έχουν κάνει έργα. Μετά από τρία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο είμαι σίγουρος πια και τους πληροφορώ ότι τα έργα είναι βιτρίνας και όχι υποδομών, που αποκλειστικό λόγο έχουν να βγαίνει από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών γιατί, αν θυμάστε, την πρώτη φορά που κατέβηκε στις δημοτικές παραλίγο να τις χάσει από τον συνυποψήφιό του τη δεύτερη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι λόγοι που άλλοι γράφονται άλλοι δεν γράφονται, γιατί όπως έλεγε ο κουφός «εθνάρχης» (για ορισμένους) κάποια πράγματα λέγονται αλλά δεν γράφονται.

Ελλάς το μεγαλείο σου… έπιασε πάτο
Ενας σοβαρός λόγος που πρέπει να αναφερθεί και να καταγγελθεί είναι η αγωνία των πολιτικών της σάπιας Μεταπολίτευσης, οι οποίοι με τις ενέργειές τους μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση και τώρα θέλουν να μας σώσουν. Σε αυτήν την κατηγορία πολιτικών ανήκει και ο δήμαρχός μας, ο οποίος δραστηριοποιείται πολιτικά από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης ή καλύτερα Μεταπολήστευσης. Αν κάποιοι βρίσκουν όλα αυτά ακραία, σας παραθέτω τα αποτελέσματα της έκθεσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα όπως τα έγραψε ο Τύπος την 1/10/2017. Με κριτήριο το «μακροοικονομικό περιβάλλον» είμαστε στην 131η θέση μεταξύ 137 χωρών, με βάση την «αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας» είμαστε στην 110η θέση, στην κατηγορία «Απόδοση του νομικού πλαισίου για τη διευθέτηση διαφορών» είμαστε στην 133η θέση, στη «Σπατάλη δημοσίων δαπανών» στην 132η θέση πάντα μεταξύ 137 χωρών και πάει λέγοντας.

Η Καλαμάτα, ένα γαλατικό χωριό
Στα νεανικά μου χρόνια διάβαζα ένα περιοδικό με σκίτσα που λεγόταν «Αστερίξ». Εκεί εξιστορούσαν τις περιπέτειες και τα ανδραγαθήματα των ηρώων αυτού του μικρού γαλατικού χωριού που αντιστεκόταν στην πανίσχυρη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που είχε κατακτήσει τα πάντα. Κάπως έτσι βλέπει την Καλαμάτα ο δήμαρχός μας κ. Νίκας, ο οποίος μπορεί να ισχυρίζεται ότι λαμβάνει υπόψη του τα εγχώρια αλλά και τα ευρωπαϊκά προβλήματα, αλλά δεν κάνει τίποτε για να εμποδίσει, αφενός τη διείσδυση του διεθνούς ληστρικού κεφαλαίου που με τη μορφή των πολυεθνικών καταστρέφει την τοπική οικονομία και αφετέρου αγνοεί το ισλαμικό κύμα των λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική, το οποίο θα καταστρέψει την εθνική μας ταυτότητα. Το θέμα για αυτόν είναι πώς θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή στις επόμενες εκλογές και φυσικά να παραμείνουν οι ισχύουσες πολιτικές συνισταμένες, δηλαδή η Δεξιά και η Αριστερά, αλλιώς θα χάσει πολιτικά την μπάλα. Από εκεί και πέρα P.R. (δηλαδή δημόσιες Σσχέσεις) με όλους, αριστερούς και δεξιούς, για να μην θεωρείται δεδομένος πολιτικά ο κουτοπόνηρος βλαχοδήμαρχός μας, αλλά και γιατί έτσι έχει μάθει τόσα χρόνια που επικρατούσε η σάπια Μεταπολήστευση.

Η εξωτερική πολιτική του… Δήμου Πύλου
Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί ότι ο δήμαρχός μας ασχολείται με τον μικρόκοσμό του, σας αναφέρω ένα πρόσφατο περιστατικό.
Οτι το κράτος είναι διαλυμένο αυτό φαίνεται και από την πρόσφατη αδελφοποίηση των Δήμων Πύλου με τον Δήμο Αζόφ της Ρωσίας. Προκειμένου να αδελφοποιηθούν δύο δήμοι πρέπει πρώτα να πάρουν την άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών. Δηλαδή το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε άδεια αναγνωρίζοντας την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, η οποία παραβαίνει κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου καταλαμβάνοντας την Κριμαία στρατιωτικά και βοηθά-υποκινεί τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αδιαφορώντας για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές κυρώσεις και συνέπειες. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική με αυτή που εφαρμόζει η Τουρκία κατέχοντας τη μισή Κύπρο και βοηθά-υποκινεί τους Τούρκους στη Θράκη για να δημιουργούν προβλήματα. Ολα αυτά τα αγνοεί ο δήμαρχος Πύλου κ. Καφαντάρης και παλαιός συνεργάτης του δημάρχου μας την εποχή που νομάρχης ήταν ο κ. Δράκος (αλήθεια θυμάστε αυτόν τον απίθανο τύπο που είχαμε 14 χρόνια νομάρχη και δεν έκανε ένα δρόμο για να πηγαίνει στο χωριό του;).

Τα μικροπολιτικά ενδιαφέροντα του δημάρχου μας
Φυσικά εξεπλάγην με την παραπάνω αδελφοποίηση γιατί πολύ πιο πριν γίνει αυτή είχα δώσει ιδιοχείρως επιστολή στον δήμαρχό μας κ. Νίκα, με την οποία εκδήλωνε την πρόθεσή του για αδελφοποίηση με τον δήμο μας ο δήμαρχος μιας πολύ μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας που είναι πρωτεύουσα μιας δυτικής περιφέρειας της χώρας με 300.000 κατοίκους. Η πόλη αυτή έχει 4 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Ιατρικής, Φιλολογίας, Αρχιτεκτονικής και Οικονομικών Επιστημών), κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Powerboat στη λίμνη που διαθέτει και εκτός από τα φεστιβάλ (Γαστρονομίας, Λαϊκής Τέχνης, Θεάτρου, Μουσικής, κ.ά.) που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, η πόλη είναι ανοικτή σε οικονομικές συνεργασίες και σε επενδύσεις. Ολα τα παραπάνω είναι όχι μόνο ωφέλιμα και θετικά για την Καλαμάτα αναπτύσσοντας πολλές διαφορετικές τουριστικές, εκπαιδευτικές, οικονομικές, θρησκευτικές και άλλες πτυχές αλλά και σύμφωνα με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Οταν παρέδιδα με ενθουσιασμό την επιστολή στον δήμαρχο πριν περίπου 14 μήνες στα τοπικά ΜΜΕ αναπαραγόταν η πληροφορία ότι η νύφη του δημάρχου κ. Νίκα είχε ευνοηθεί από το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι τέτοιο μικροπολιτικό τέλος πάντων. Με αυτό φαίνεται ότι θεώρησε ο δήμαρχός μας να ασχοληθεί αγνοώντας μια σπουδαία υπόθεση των εξωτερικών σχέσεων της Καλαμάτας και αυτό το είδαμε και στην αποτυχία της κατάκτησης του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ερώτησή μου σχετικά με το θέμα αυτό αναγνώρισε ότι το έχει ξεχάσει εντελώς και προσπάθησε να καλυφθεί με ένα λογύδριο εκτός θέματος. Ούτε καν δεν απεστάλη μια ευχαριστήρια επιστολή όπως επιτάσσουν η ευγένεια και οι καλοί τρόποι, προς τον δήμαρχο μιας μεγαλύτερης πόλης.
Κάπως έτσι ανακυκλώνουμε τη μιζέρια μας όταν πολλές ανατολικές χώρες, όπως η Πολωνία, κάνουν άλματα. Καλαμάτα το μεγαλείο σου είναι… ο δήμαρχός σου.