Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 09:01

“Αδειασμα” Νίκα σε Καραγιάννη για τον προλιμένα της Καλαμάτας 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
“Αδειασμα” Νίκα σε Καραγιάννη για τον προλιμένα της Καλαμάτας 

Τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέα Καραγιάννη “άδειασε” χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο προλιμένας θα μείνει όπως είναι, “δεν θα πειράξουμε την παραλία, την άμμο στον προλιμένα, δεν θα αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, με αφορμή την προχθεσινή δήλωση του Ανδρ. Καραγιάννη ότι στον προλιμένα θα γίνει λιμάνι για μεγάλα σκάφη και κρουαζιερόπλοια, ο δήμαρχος αντέδρασε, τονίζοντας ότι “την πρόθεση της δημοτικής αρχής την εκφράζει ο δήμαρχος” και σημείωσε: “Η καλαματιανή κοινωνία έχει καταλήξει. Δε θα πειράξουμε την ακτογραμμή. Είναι φυσικός χώρος, προικισμένος, θα τον αφήσουμε ως έχει. Δεν θα κάνουμε και τη μεγαλύτερη μαρίνα της Μεσογείου”.

Για τα έργα αναβάθμισης και ανάπτυξης του λιμανιού ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι “αν δεν έχει το κράτος, να έρθει ο ιδιώτης να τα κάνει”.

Επέμεινε ότι “αν θέλουμε ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, θα πρέπει να αποκτήσει ζωή. Να συγκεντρωθούν γιοτ στο λιμάνι”.

Είπε, ακόμα, πως ισχύει το μάστερ πλαν και διευκρίνισε ότι με το παλιό θα γίνουν οι καινούργιες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και οι παρεμβάσεις στη χερσαία ζώνη. 

Για τους μύλους είπε ότι είναι θέμα του ιδιοκτήτη τους, με τον οποίο είχε συναντηθεί στο παρελθόν, και ανέφερε πως έχει ακούσει διάφορα σενάρια, ενώ μίλησε και για κινητικότητα για ξενοδοχεία.

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # PanaYiot 25-11-2017 13:46
Θα σταθώ στη φωτογραφία που συνοδεύει το θέμα.
Για μας που είμαστε από την Καλαμάτα, αλλά λόγω ανάγκης και υποχρεώσεων βρισκόμαστε μακριά από την πατρίδα, τέτοιες φωτογραφίες μας θυμίζουν πολλά και μας γεμίζουν με ελπίδα πως κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση που μας παρέχεται αλλά και για το οπτικό υλικό που συχνά ανεβάζετε.
Να είστε πάντα καλά
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER