Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 13:23

Η ΡΑΚΙ για την απορρόφηση κονδυλίων του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η ΡΑΚΙ για την απορρόφηση κονδυλίων του Δήμου Τριφυλίας

Ερωτηματικά και απορίες γεννά η αδράνεια του Δήμου Τριφυλίας σχετικά με την απορρόφηση κονδυλίων, σημειώνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΡΑΚΙ) Τριφυλίας. Μάλιστα ερωτάται ο δήμαρχος για ποιο λόγο δεν αναζητά χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε υποδομές, όπως πράττουν όμοροι δήμοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΡΑΚΙ αναφέρει: «Μόνο ερωτηματικά και απορίες γεννά η αδράνεια του Δήμου Τριφυλίας στην απορρόφηση κονδυλίων. Με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παν. Σκουρλέτη, που δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2017 και αφορά σε ενισχύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ σε δήμους για έργα υποδομών, ενεκρίθη και εντάχθηκε η χρηματοδότηση του ποσού των 160.000 ευρώ στο  Σύνδεσμο Υδρευσης «Καπετάν Τέλλος Αγρας» μετά από ενέργειες του απελθόντα προέδρου κ. Αναστάσιου Αδρακτά. Εχοντας υπόψη το γεγονός αυτό και μόνο, ο έχοντας βιώσει το πολύπαθο περασμένο καλοκαίρι στην Τριφυλία (με συνεχείς βλάβες και πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση) είτε ως μόνιμος κάτοικος είτε ως επισκέπτης, αναμφισβήτητα διακατέχεται από έντονο προβληματισμό. 

Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας (Ρ.Α.ΚΙ.) μη μένοντας αδιάφορη στο πιο πάνω γεγονός, για ακόμη μια φορά εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την αδράνεια και ακινησία που διέπει τη δημοτική αρχή καθώς και τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης στην αντιμετώπιση των τεράστιων και χρόνιων προβλημάτων του δήμου μας. Απευθυνόμενοι στον κ. δήμαρχο ρωτάμε: “Για ποιο λόγο δεν αναζητά χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε υποδομές, όπως πράττουν όμοροι δήμοι;”. Απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ ζητάμε να μας απαντήσει στο ερώτημα: “Τι είναι εκείνο που τελικά εμποδίζει τη Δημοτική Επιχείρηση να υποβάλει έστω και μια αίτηση για οικονομική ενίσχυση;”».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER