Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 17:23

Στον Πιτσιόρλα ο Νίκας για αεροδρόμιο και λιμάνι 

Γράφτηκε από την
Στον Πιτσιόρλα ο Νίκας για αεροδρόμιο και λιμάνι 

Επαφές με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη για σημαντικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας θα έχει το επόμενο διάστημα στην Αθήνα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα θα συζητήσει τα θέματα της αξιοποίησης του αεροδρομίου και του λιμανιού, καθώς και το ζήτημα της παραχώρησης στο δήμο των 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση θα συζητήσει για το αίτημα χρηματοδότησης του δήμου με 3 εκ. ευρώ για το οδικό δίκτυο των χωριών του Ταϋγέτου, για την οικονομική στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για 3 χρόνια και για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη: Νησάκι, Κανάρη, Αθηνών και Ευριπίδου - Φαρών.

Με τον γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε θα συζητήσει για την πορεία της μελέτης του “Μορέα”, για τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα από την Καλαμάτα μέχρι το Πήδημα και το αεροδρόμιο, καθώς και για την προοπτική της χρηματοδότησής τους.


NEWSLETTER