Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 10:04

Καλαμάτα: Ικανοποιημένη και αισιόδοξη για τον τουρισμό η Ντίντα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

 

Πολύ καλή χρονιά ήταν τουριστικά το 2017 για την Καλαμάτα, επεσήμανε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου - και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι ίδιο και καλύτερο θα είναι και το 2018. 

Η αντιδήμαρχος στάθηκε αρχικά στη συμβολή του αεροδρομίου, “το πρώτο αναπτυσσόμενο στην Ευρώπη”, και αναφέρθηκε στις δράσεις του 2017: Μίλησε για τη δημιουργία του καινούργιου τουριστικού γραφείου στο παλιό Δημαρχείο, “όπου από το Μάιο πέρασαν 13.000 επισκέπτες από 50 χώρες”. Ενημέρωσε ότι συνολικά, και από το γραφείο στην Παραλία, στο λιμάνι, και απ’ αυτό για την υποδοχή των κρουαζιεροπλοίων, πέρασαν πάνω από 25.000 επισκέπτες. Παρατήρησε πως, όσον αφορά τις ειδικές μορφές τουρισμού, “υπήρξαν θεαματικά αποτελέσματα. Στον μαθητικό ξεπεράσαμε τους 15.000 μαθητές, από το Μάρτιο έως και το Μάιο. Και στον συνεδριακό είχαμε πολύ καλή κίνηση”. Ενημέρωσε δε ότι ο δήμαρχος έστειλε επιστολές σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  της χώρας, με πληροφορίες για αξιοθέατα, διασκέδαση και άλλα στοιχεία, για την προσέλκυση μαθητών το 2018.

Η κ. Ντίντα πληροφόρησε για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την έγκριση της κοινής πρότασης για ψηφιακή αποτύπωση των γεγονότων της Επανάστασης του 1821. Αναφέρθηκε στη διοργάνωση εκδηλώσεων “που έφεραν κόσμο”, όπως το Φεστιβάλ Χορωδιών, η Γαλάζια και η Λευκή Νύχτα, η έκθεση "Αρτος - Οίνος - Ελαιον" και η Ανθοκομική. Υπενθύμισε το διαγωνισμό #PasxaKalamata, “με στόχο την καθιέρωση της Καλαμάτας ως τουριστικού προορισμού για το Πάσχα”.

Οσον αφορά την τουριστική προβολή του 2018 η αντιδήμαρχος ενημέρωσε για την πρόταση με δράσεις ύψους 50.000 ευρώ, που αναμένεται να εγκριθεί αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμα, παρατήρησε ότι με 260.000 ευρώ από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα βελτιστοποιηθεί η παρεχόμενη τουριστική πληροφόρηση, με έμφαση στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, και θα κατασκευαστεί νέο γραφείο τουριστικής πληροφόρησης στην Παραλία, που θα αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας προσπαθεί να ανατρέψει τη μείωση της κρουαζιέρας και ενημέρωσε πως επίκειται η συνάντηση με την Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας.

Για το ζήτημα των κλινών που δεν φτάνουν, ανέφερε ότι “η Καλαμάτα τώρα μπαίνει στον τουριστικό χάρτη. Χρονιά με χρονιά πολλαπλασιάζονται οι κλίνες, δεν μπορεί να γίνει κάτι από τη μία στιγμή στην άλλη”.

Για την κατάσταση στην παραλιακή ζώνη, στον αιγιαλό, είπε ότι έχουν αρμοδιότητες 7-8 υπηρεσίες και σχολίασε πως “με ό,τι βλέπουμε στα υπόλοιπα, είναι σε καλή κατάσταση η παραλία”.

Γ.Σ.