Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 20:24

4,5 εκατ. ευρώ στη Μαραθόλακκα πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
4,5 εκατ. ευρώ στη Μαραθόλακκα πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας

 

Πανάκριβα πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας την προβληματική και πολύπαθη διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια συζήτηση που ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο δήμος πλήρωσε 4,5 εκ. ευρώ για 3 χρόνια, 2015 - 2017, δηλαδή 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Ο αντιδήμαρχος, μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα έπρεπε να πληρώσει στην ανάδοχο εταιρεία 6 εκ. ευρώ, αλλά το 1,5 εκ. ευρώ παρακρατήθηκε, λόγω της ατελούς διαχείρισης. Εκτίμησε, επίσης, ότι με τη μεταφορά των σκουπιδιών τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα, καθώς ο δήμος θα πλήρωνε 8 εκ. ευρώ.

Στη συζήτηση που έγινε, τονίστηκε ότι στη Μαραθόλακκα υπάρχουν 10.000 δέματα, κυρίως με υπόλειμμα.

Για την κρισιμότητα της κατάστασης με τη διαχείριση στη Μαραθόλακκα, ο διευθυντής Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων Γιάννης Παπαδόπουλος ενημέρωσε ότι “στο χώρο που θα μισθώσουμε για να πάμε τα δέματα με το υπόλειμμα προσωρινά, δεν έχουμε ακόμα αδειοδότηση”. Παραδέχθηκε πως δεν γίνεται κομποστοποίηση, γιατί δεν υπάρχει χώρος. Είπε ότι “το Γαρδίκι είναι για εναλλακτική λύση, αλλά να δούμε αν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Δεν βρίσκουμε άλλο χώρο παρά τις προσπάθειες”. Παρατήρησε ότι “το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, δεν έχουμε εναλλακτική λύση από τη Μαραθόλακκα” και ανέφερε πως “είναι απαίτηση του νέου εργολάβου, της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ, να ελευθερώσουμε το χώρο από τα δέματα”. Ενημέρωσε, ακόμα, ότι “με την ΗΛΕΚΤΩΡ η κομποστοποίηση θα γίνεται με πρες κοντέινερ και σε μικρότερο χώρο” κι εκτίμησε πως “μόλις φύγει το πρώτο φορτίο, η ΗΛΕΚΤΩΡ θα υπογράψει τη σύμβαση”.

Οι επικεφαλής και σύμβουλοι των μειοψηφιών εξέφρασαν την ανησυχία τους κι επέκριναν τη δημοτική αρχή και τις κυβερνήσεις, ανάλογα με την πολιτική - κομματική τους τοποθέτηση.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξήρε την προσπάθεια της υπηρεσίας και τασσόμενος υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, είπε ότι είμαστε ενόψει της υπογραφής Τατούλη – ΤΕΡΝΑ. Κι εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δε θα έρθει στην Πελοπόννησο, για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, αν δεν υπογραφεί η σύμβαση για τη διαχείριση από την ΤΕΡΝΑ.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER