Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 09:23

Καλαμάτα: Κρίση συνοχής στην παράταξη και αμφισβήτηση Μάκαρη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καλαμάτα: Κρίση συνοχής στην παράταξη και αμφισβήτηση Μάκαρη

 

 

Ανω - κάτω έγινε η δημοτική παράταξη Μάκαρη όταν επιχείρησε την Κυριακή να κάνει μυστική απολογιστική σύσκεψη.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να διαρρεύσουν επιλεκτικά οι απόψεις των συμβούλων που αμφισβητούν έμμεσα τον επικεφαλής, ζητώντας να διερευνηθούν προτάσεις διεύρυνσης του ψηφοδελτίου. 

Συγκεκριμένα, η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη την Κυριακή έκανε διευρυμένη συνέλευση κρατώντας τη μυστική από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς δεν είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι. Στη συνάντηση όμως παραβρέθηκε τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος, ο οποίος παρακολούθησε τη συνέλευση ως μέλος της παράταξης και στη συνέχεια ανάρτησε στην ιστοσελίδα του κάποιες από τις εισηγήσεις των συμβούλων. Η δημοσιοποίηση των διαλόγων της «μυστικής συνέλευσης» έφερε σε δύσκολη θέση τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη, αφενός γιατί έγινε γνωστό ότι στελέχη της παράταξης τον αμφισβητούν και αφετέρου γιατί αναγκάστηκε να απολογηθεί στα... απρόσκλητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την επιλεκτική παρουσία δημοσιογράφων στη συνάντηση.  

Η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Μάκαρη και τον ρώτησε αν πράγματι έγινε η συνάντηση και γιατί δεν προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι. Ο κ. Μάκαρης απαντώντας είπε ότι δεν προσκλήθηκε κανένα ΜΜΕ και ότι σε αυτήν παρέστη ένας δημοσιογράφος ως μέλος της ευρύτερης παράταξης, ο οποίος στη συνέχεια δημοσιοποίησε τις εισηγήσεις και γι' αυτό ο συνδυασμός του θα εκδώσει ανακοίνωση. 

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού Μανώλης Μάκαρης δύσκολα θα ελέγξει τα μέλη της παράταξης που τον αμφισβητούν και θέλουν άλλον υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του 2019. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μάκαρης έσπευσε να προλάβει τις εξελίξεις εξαγγέλλοντας πρόωρα τη νέα υποψηφιότητά του. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ όμως προτίμησε να αφήσει “αναπάντητη” την πρόκληση, γνωρίζοντας ότι ο κ. Μάκαρης δεν έχει άλλο κομματικό στήριγμα και γι' αυτό μπορεί να αλλαχθεί ο επικεφαλής με… δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς να αιμορραγήσει στις κάλπες η παράταξη. Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά στελέχη της παράταξης “ανέχονται” τον κ. Μάκαρη μέχρι τη στιγμή που θα κρίνουν ότι ήρθε η ώρα να ανακοινώσουν τον επόμενο επικεφαλής του συνδυασμού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Χθες το βράδυ η «Ε» έλαβε την εξής ανακοίνωση από την παράταξη Μάκαρη, στην οποία δεν αναφέρεται τίποτα για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέλευση: 

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί πολίτες» την Κυριακή 10/12 οργάνωσε συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους της παράταξης που αφορούσε τον προγραμματισμό δράσης. Αφού έγινε εκτενής απολογισμός του έργου από τον επικεφαλής και τοποθέτηση των μελών και των φίλων της παράταξης αποφασίστηκε η συγκρότηση θεματικών ομάδων εργασίας για την εκπόνηση ενός προγράμματος δράσης για τον Δήμο της Καλαμάτας. Oι ομάδες έργου στις οποίες καλείται ο κάθε ενεργός πολίτης να συμμετέχει και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες συμπολίτες μας (δήλωση συμμετοχής στο manolismakaris@gmail.com) είναι οι ακόλουθες:

1. Πολιτισμός (Προστασία και Ανάδειξη Πολιτισμικού Περιβάλλοντος - Πολιτιστικές Δραστηριότητες, Σχολές της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις»).

2. Αθλητισμός (υποδομές, σχολικός αθλητισμός, προγράμματα μαζικού αθλητισμού).

3. Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος (διαχείριση αποβλήτων, βιολογικός καθαρισμός, πράσινο, ύδρευση, ρύπανση, περιοχή natura κλπ).

4. Πολιτική προστασία (πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών).

5. Σχέδιο πόλης, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, Πολεοδομικές μελέτες, χωροταξία.

6. Τεχνικά έργα (παρακολούθηση καλής εκτέλεσης, προτάσεις για νέα έργα).

7. Δημόσιοι δομημένοι χώροι (πλατείες, πεζοδρόμια, δημόσια κτήρια, διατηρητέα κτήρια, εγκαταλελειμμένα κτήρια, οδικό δίκτυο)

8. Κυκλοφοριακά θέματα, συγκοινωνίες, οδική ασφάλεια, τροχαία.

9. Τουριστική ανάπτυξη και προβολή - Citybranding.

10. Νεολαία, προώθηση και υποστήριξη της τοπικής απασχόλησης - Ενίσχυση επιχειρηματικότητας - Κοινωνική οικονομία - Γυναικεία επιχειρηματικότητα - Εθελοντισμός.

11. Κοινωνικές πολιτικές (υγεία, προγράμματα πρόληψης, κοινωνικά προγράμματα, ΚΑΠΗ, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ).

12. Παιδεία (βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία υποδομές, προγράμματα επιμόρφωσης δημοτών).

13. Εξυπηρέτηση πολιτών - Διοικητική ικανότητα υπηρεσιών και δομών του Δήμου.

14. Οικονομική πολιτική (προϋπολογισμός δήμου και νομικών προσώπων, δάνεια, δημοτικά τέλη, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου, προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ επιχορηγήσεις).

15. Πρωτογενής παραγωγή, άρδευση, περιφέρεια του Δήμου και χωριά.

16. Γραφείο Τύπου, εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνία με τα μέλη, site της παράταξης

17. Ασφάλεια του πολίτη (παραβατικότητα στην πόλη και τα χωριά).

18. Προσβασιμότητα και προγράμματα για ΑΜεΑ.

19. Περιοχή του Δήμου που μπορώ να καλύψω αναδεικνύοντας τα τοπικά θέματα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER