Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 16:31

Με άδεια χέρια γύρισε ο Νίκας από την Αθήνα 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με άδεια χέρια γύρισε ο Νίκας από την Αθήνα 

Τίποτα συγκεκριμένο δεν απέσπασε επί της ουσίας ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, από τις συναντήσεις που είχε χθες Τρίτη στην Αθήνα, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος, ειδικότερα, συναντήθηκε με την Ευγενία Φωτονιάτα, ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Ταμείου Συνοχής, τον Ευάγγελο Καπετάνιο γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, όπως επίσης και με την ηγεσία του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμυνας).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στη συνάντηση του Π. Νίκα με την Ε. Φωτονιάτα σχετικά με το θέμα του τηλεχειρισμού του δικτύου της ΔΕΥΑΚ, έγινε γνωστό ότι «η σχετική πρόταση της δημοτικής επιχείρησης έχει αξιολογηθεί θετικά, τη Δευτέρα "κλείνει" ο σχετικός πίνακας και το έργο έχει κάθε πιθανότητα να ενταχθεί».

Οσον αφορά δε το πρόγραμμα επισκευής των δημοτικών κτηρίων, στο οποίο ο δήμος επιδιώκει να εντάξει τον κινηματογράφο "Ηλέκτρα”, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συνάντησης η ειδική γραμματέας δήλωσε ότι «είναι δυνατόν, αφού ανακατασκευασθεί, το κινηματοθέατρο να δοθεί με διαγωνισμό σε ιδιώτη. Είναι πολύ σημαντικά το master plan και η τεχνικο-οικονομική μελέτη, καθώς πρέπει να αποδειχθεί η οικονομική βιωσιμότητα του κτηρίου που θα ανακατασκευασθεί. Είναι προφανές ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή του ιδιώτη στη διαχείριση του κτηρίου, ώστε αυτή η παρέμβαση να είναι βιώσιμη οικονομικά» σημειώνεται από τον δήμο.

Εξ άλλου, στην ίδια συνάντηση, γνωστοποιήθηκε στον δήμαρχο ότι «η πρόσκληση για ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων, στην οποία ο δήμος θα ανταποκριθεί σχετικά με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας, αναμένεται να εκδοθεί στις 10 Ιανουαρίου 2018», ενώ τον ίδιο μήνα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα «το οποίο θα δώσει στο δήμο τη δυνατότητα συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο και έχει τίτλο "έξυπνα ανοιχτά κέντρα εμπορίου". Μέσω αυτού του προγράμματος είναι δυνατή η χρηματοδότηση του δήμου για αναπλάσεις σε εμπορικούς δρόμους, με ψυχρά υλικά, για διαχείριση κυκλοφορίας κ.λπ.».

Τέλος, ο δήμος γνωστοποιεί στην ίδια ανακοίνωση, ότι ο δήμαρχος Π. Νίκας, στη συνάντηση που είχε στη συνέχεια με τον Ευάγγελο Καπετάνιο, γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, συζήτησε «την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων στην Καλαμάτα και τα προβλήματα που παρουσιάζει», ενώ -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- «έγινε επίσης συζήτηση και για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, επί τη βάσει του διαγωνισμού της Περιφέρειας», στο πλαίσιο της οποίας «συζητήθηκε η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση με την ΤΕΡΝΑ όσον αφορά στη βελτίωση του διαγωνισμού».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER