Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 19:44

Σε εξέλιξη εργολαβία στο λιμενοβραχίονα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία για την αποκατάσταση ζημιών στον τοίχο του κυματοθραύστη του λιμανιού της Καλαμάτας, μετά το σχετικό συμφωνητικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τον ανάδοχο, την προηγούμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Με το προϋπολογισμού 187.155 ευρώ εν λόγω έργο, ανάδοχος του οποίου αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Νανόπουλος, με ποσοστό έκπτωσης 55%, θα επισκευασθούν βλάβες στον πρόσθετο τοίχο, που έχει κατασκευασθεί επί μήκους μερικών εκατοντάδων μέτρων στον κυματοθραύστη.

Οι βλάβες αυτές, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, “λόγω πολυκαιρίας και καιρικών συνθηκών θα αντιμετωπισθούν με χρήση εκτοξευόμενου σκυροδέματος και με κατασκευή μανδυών. Λόγω των εργασιών αυτών, ο δήμος καλεί τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τον κυματοθραύστη για περπάτημα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Παράλληλα, όσον αφορά στους χρήστες θέσεων για την πρόσδεση σκαφών, θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον χώρο αυτό, παρά μόνο σε περίπτωση ανάγκης και με δική τους ευθύνη", όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.