Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 08:47

Αναστάτωση στην παράταξη Μάκαρη: Οι σύμβουλοι διαψεύδουν αλλά το μέλλον θα δείξει

Γράφτηκε από την
Αναστάτωση στην παράταξη Μάκαρη: Οι σύμβουλοι διαψεύδουν αλλά το μέλλον θα δείξει

 

Προφανώς ό,τι δεν μας βολεύει είναι αναληθές. Αληθές είναι ό,τι γράφεται υπέρ μας.

Με αυτή τη λογική οι σύμβουλοι της παράταξης Μάκαρη διαψεύδουν χθεσινό δημοσίευμα της “Ε”. Το κάνουν ακόμα πιστεύοντας ότι έτσι στηρίζουν τον επικεφαλής τους, τον οποίον τουλάχιστον οι μισοί -για να μην πούμε τον υπονομεύουν- δεν τον θέλουν αρχηγό στις επόμενες εκλογές και κοιτάζουν αλλού.

Τι διαψεύδουν άραγε οι σύμβουλοι του Μαν. Μάκαρη; Τις εκτιμήσεις του ρεπορτάζ; Διότι η δική τους άποψη συμπεριλαμβάνεται στο ρεπορτάζ με παράλληλη παράθεση ολόκληρου του δελτίου Τύπου που έστειλαν. Ετσι λοιπόν και εμείς και αυτοί είπαμε τις απόψεις μας. Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκιο.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΜΟΥΡΙΚΗ

Την ίδια ώρα όμως ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουρίκης διέψευδε με ανάρτησή του τον επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Μάκαρη γράφοντας ότι ήξερε πως παρακολουθεί τη συνέλευση ως δημοσιογράφος και ότι ο επικεφαλής της παράταξης του είπε “σε παρακαλώ μην γράψεις τίποτα γιατί οι άλλοι θα με σκίσουν”.

Συγκεκριμένα ο κ. Μουρίκης ανάρτησε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα messiniapress.gr: “Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουρίκης, όντως, βρέθηκε στον απολογισμό έργου του κ. Μάκαρη, καθώς η συνεδρίαση είχε γίνει γνωστή από κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Μάκαρης, μέσω του Facebook, στους πολίτες. Μέχρι και μια ώρα μετά την έναρξη του απολογισμού η παρουσία του δεν απασχόλησε κανέναν. Η δημοσιογραφική κάλυψη του απολογισμού απασχόλησε τον κ. Μάκαρη από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γεωργακίλα, ο οποίος έθεσε ζητήματα που δεν άρεσαν στον επικεφαλής της παράταξης. Ο κ. Μάκαρης πλησίασε το δημοσιογράφο και τον ρώτησε αν παρευρίσκεται στην εκδήλωση ως δημοσιογράφος ή ως πολίτης. Η απάντηση που έλαβε ο κ. Μάκαρης ήταν σαφής: Του διευκρινίσαμε ότι η παρουσία μας ήταν δημοσιογραφική και μόνο. Ο κ. Μάκαρης τότε ζήτησε να μην γράψουμε τίποτα γιατί τα υπόλοιπα ΜΜΕ του νομού, τα οποία δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, θα του ζητούσαν το λόγο. Χαρακτηριστικά ο κ. Μάκαρης είπε «σε παρακαλώ μην γράψεις τίποτα γιατί οι άλλοι θα με σκίσουν». Η απάντηση που έλαβε ο κ. Μάκαρης ήταν ακόμα πιο σαφής: Του εξηγήθηκε ότι από τη στιγμή που η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό, από τη στιγμή που είχε γίνει γνωστή από τον ίδιο, από τη στιγμή που δεν απαγορεύθηκε η παρουσία του δημοσιογράφου ή δεν του ζητήθηκε να αποχωρήσει σε καμία στιγμή, είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε όσα είχαν ειπωθεί ή θα λέγονταν στη συνέχεια. Στο σημείο εκείνο ο κ. Μάκαρης δεν αντέτεινε κάτι και αποχώρησε, χωρίς ποτέ να ζητήσει την αποχώρηση του δημοσιογράφου από την αίθουσα και να θέσει σχετικό ζήτημα στη διαδικασία”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 

Η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” έστειλε την εξής ανακοίνωση: 

“Η δημοτική μας παράταξη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” προχωρά με συνοχή και σύμπνοια και με απόλυτη στήριξη του επικεφαλής της, Μανώλη Μάκαρη.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” της 13ης Δεκεμβρίου 2017, σχετικά με την εκδήλωση της παράταξής μας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/12, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας. Είναι αναληθές και δεν έχει σχέση ούτε με την εκδήλωση, ούτε με το πρόσωπο του κ. Μάκαρη και τούτο διότι οι απόψεις, που ακούστηκαν, περί διεύρυνσης της παράταξης, με την ταυτόχρονη συγκρότηση και στελέχωση θεματικών ομάδων έργου, παρερμηνεύτηκαν. Δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο γεγονός και εν γένει η εκδήλωση της παράταξης είχαν άλλη ανάγνωση από έτερο έντυπο του νομού.  

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η επιτυχημένη εκδήλωση της Κυριακής απέδειξε ότι η παράταξη διευρύνεται, καθώς έχει τη στήριξη της κοινωνίας, η οποία αξιολογεί θετικά το έργο μας. Ανέκαθεν η έμπνευση και η δύναμή μας ήταν η κοινωνία της πόλης μας και σε αυτή στηριζόμαστε. Ευχαριστούμε όλους, όσοι συμμετείχαν την Κυριακή, για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας, την αποδοχή τους και την ουσιαστική και καθοριστική συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της πορείας της παράταξης. Τους διαβεβαιώνουμε ότι, έχοντας ως δημοτική ομάδα απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία, προχωρούμε με σθένος και αποτελεσματικότητα. Η εκδήλωση της 10ης Δεκέμβρη αυτό το μήνυμα διατράνωσε, το οποίο θα αποτελέσει φωτεινό φάρο για ένα λαμπρό μέλλον για την Καλαμάτα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης:

Μανώλης Μάκαρης, Μαρία Βεργινάδη, Κωνσταντίνος Γεωργακίλας, Ιωάννης Θεοφιλόπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, Ευστάθιος Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς”. 


NEWSLETTER