Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 17:33

Κώστας Φούρκας: Είμαι αφοσιωμένος στη νέα αποστολή για το νέο Δήμο Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Κώστας Φούρκας:  Είμαι αφοσιωμένος στη νέα  αποστολή για το νέο Δήμο Σπάρτης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης Κώστας Φούρκας μίλησε χθες το απόγευμα  σε συγκέντρωση ετεροδημοτών,  σε κεντρικό Ξενοδοχείο των Αθηνών. Ο κ. Φούρκας ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος στη τελική απόφαση του Πρωτοδικείου Τρίπολης που επέτρεψε τη συμμετοχή του Συνδυασμού του στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ως εξής : «Σας φέρνω απόψε ένα μήνυμα δικαίωσης, ένα μήνυμα νίκης της πρώτης μάχης, που έδωσαν μαζί μας οι πολίτες της Σπάρτης, για τη Δημοκρατία! Ναι, μην απορείτε! Για να είμαστε σήμερα εδώ και να διεκδικούμε ισότιμα την εκλογή μας χρειάστηκαν αγώνες και μάχες, που δόθηκαν πάντα στο προσκήνιο της κοινωνίας. Όλοι κατανόησαν ότι η Σπάρτη, η πατρίδα μας, έχει σοβαρότερα ζητήματα να αντιμετωπίσει από την ενασχόληση με δευτερόλεπτα και τις ασχήμιες των υποστηρικτών του άλλου συνδυασμού! Προασπίσαμε το θεσμό της Δικαιοσύνης και τον εμπιστευτήκαμε, προκειμένου να επικρατήσει η κοινή λογική, και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα της Κοινής Γνώμης της Σπάρτης».
Υποσχόμαστε σεβασμό στον πολίτη!
Ο κ. Φούρκας στη συνέχεια παρουσίασε βασικές αξίες του Συνδυασμού Σπάρτη Νέα Εποχή και υποσχέθηκε σεβασμό στους νέους, στους γονείς, στον συνταξιούχο ηλικιωμένο, τον πολίτη  με προβλήματα υγείας, τον άπορο, τον άνεργο νέο, τον νέο επαγγελματία και επιχειρηματία. Με εμφατικό τρόπο υποστήριξε ότι η Σπάρτη Νέα Εποχή θα κάνει τα πάντα  για να στηρίξει τους επαγγελματικούς κλάδους, την περιουσία κάθε πολίτη  και να διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του νέου Δήμου. Δεσμεύτηκε ότι με την ίδια επιμονή και υπομονή όπως έκανε δύο τετραετίες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας θα τιμήσει τη λαϊκή εντολή μαζί με συνεργάτες του, υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Για την σύνθεση του ψηφοδελτίου υποστήριξε τα εξής : Εκπροσωπούμε αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις. Είναι  μαζί μας άνθρωποι που πέτυχαν και πρόσφεραν στον τόπο. Είναι μαζί μας πολίτες από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Όλους μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πόλης και αυτό δίνει δυναμική στις προτάσεις μας.
Ο Δήμος Σπαρτιατών περνάει δύσκολες μέρες.
Ιδιαίτερα  επικριτικός ήταν για την εικόνα  του Δήμου Σπαρτιατών την προηγούμενη τετραετία και κατέκρινε την «συνδιοίκηση» συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Είπε χαρακτηριστικά :  Ο Δήμος Σπαρτιατών περνάει δύσκολες μέρες. Η τουριστική υποδομή δεν στηρίζεται από τον Δήμο, απουσιάζουν δημοτικά έργα ανάπτυξης, η εγκατάλειψη είναι εμφανής παρά το φιλότιμο των εργαζομένων και οι δημοτικές δομές κινδυνεύουν. Από τότε που ο αείμνηστος Σαράντος Αντωνάκος αρρώστησε κυριάρχησαν φατρίες και ομάδες διαδοχής του. Μετέτρεψαν το δημοτικό συμβούλιο σε αρένα διαδοχής με διαλυτικές συνέπειες στην παραγωγή του δημοτικού έργου.  Κάποιοι προσπάθησαν να συνδιοικήσουν από τα παρασκήνια. Δεν ξέρω αν τελικά κατάφεραν να διοικήσουν…αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό! Η πόλη πήγε πίσω και οι συνθήκες διαβίωσης των  δημοτών μας χειροτέρεψαν! Με την κριτική αυτή σε καμία περίπτωση δεν θέλω να απαξιώσω ανθρώπους και όλες τις δημοτικές πολιτικές, που ασκήθηκαν. Είμαι υποχρεωμένος όμως να  συνταχθώ με μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών, που αγανάκτησε από τη αποτυχία αυτή την οποία και χρεώνουν στις δύο παρατάξεις, που είχαν την ευθύνη.


Για τους Δήμους που συνενώνονται:
Παράχθηκε δημοτικό έργο χρήσιμο για τους δημότες

Για τους άλλους Δήμους και Κοινότητες, που συνενώνονται είπε ότι ο συνδυασμός του θα αξιοποιήσει το δημοτικό έργο που έχει γίνει και σε συνδυασμό με τα Νομαρχιακά Έργα που έχουν γίνει και άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργηθούν συνθήκες για μια ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών. Ειδικότερα σημείωσε τα εξής : Στους άλλους Δήμους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, είναι δεδομένο ότι πολλά πράγματα έγιναν και παράχθηκε δημοτικό έργο χρήσιμο για τους δημότες. Πολλά άλυτα ζητήματα, που υπάρχουν και μπλέκονται στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας θα τα αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και επιχειρησιακό προγραμματισμό. Όλες οι περιοχές θα αναπτυχθούν ισότιμα! Κανένας οικισμός δεν θα μείνει χωρίς δημοτική φροντίδα. Θα είμαστε παντού μαζί! Περισσότερα από  83.000.000 € εξασφαλίστηκαν για  Νομαρχιακά Έργα μέσα στο νέο Δήμο. Δρόμοι και έργα ανάπτυξης και πνοής υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στηρίζοντας την πορεία του Νέου Δήμου Σπάρτης :
Ο Δρόμος Λεύκτρο-Σπάρτης το μεγάλο αυτό έργο ήδη κατασκευάζεται
Το εργοστάσιο ΧΥΜΟΦΙΞ κατεδαφίζεται και κατασκευάζεται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
Το βιωματικό Ψηφιακο Μουσείο και το Σταματάκειο πολυπολιτισμικό κέντρο βρίσκονται σε εξέλιξη
Η μελέτη για την επέκταση της Λεωφόρου Λυκούργου ολοκληρώνεται.
Οι υδάτινοι πόροι του τόπου μας, αξιοποιούνται με το φράγμα της  Κελεφίνας και ένα έργο πνοής για τους αγρότες μας ξεκινάει.

Όλα αυτά μπορούν με σχέδιο, οργάνωση και εξασφάλιση πόρων να ενισχύσουν τους παραγωγικούς τομείς της τοπική μας κοινωνίας και να δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης και μιας υγιούς ευημερίας για τους πολίτες μας.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε τα ακόλουθα : Παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες η ανασύσταση της Νέας Σπάρτης πρέπει να ξεκινήσει. Η Σπάρτη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ζητάω  την  συστράτευση όλων των πολιτών του νέου Δήμου για να κάνουμε πράξη το ανεκπλήρωτο όραμα των πατεράδων μας για μια Νοικοκυρεμένη Νέα Σπάρτη των Πολιτών της. Ξεκαθαρίζω επίσης ότι τα βασικά δημόσια κοινωνικά αγαθά πρέπει να είναι προσβάσιμα σε κάθε πολίτη, σε κάθε  οικογένεια : Το νερό, η ύδρευση και η άρδευση, η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός, οι δρόμοι, οι συγκοινωνίες, τα σχολικά κτίρια, το περιβάλλον και το αγροτικό τοπίο, οι δομές κοινωνικής πρόνοιας, αθλητισμού, πολιτισμού και εξυπηρέτησης του πολίτη είναι τα βασικά στοιχεία της εξασφάλισης της συνέχισης της ζωής στις περιοχές του Νέου Δήμου μας. Ότι μπορώ να κάνω για να τα εξασφαλίσω θα το κάνω. Πρέπει να διεκδικήσω από το κράτος και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση; Την Ευρωπαϊκή Ένωση ; Θα το κάνω! Χωρίς εμπάθεια και διαχωρισμούς  ενώνουμε τη Νέα Σπάρτη. Όσοι πέτυχαν θα τους αξιοποιήσουμε! Σκοπός μας είναι να εκφράσουμε μια ενότητα σε υγιή κοινωνική και πολιτική βάση, χωρίς παρασκήνια και παραγοντισμούς. Ενώνουμε όλους τους Σπαρτιάτες για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Όλοι κρατάμε τα ψηφοδέλτια της Ελπίδας και της Νίκης. Όλοι στις κάλπες για το καλό της Σπάρτης και μόνο! Καμία ψήφος  να μην πάει χαμένη!
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στη συγκέντρωση της «Μεγάλης Ευκαιρίας για την Νέα Σπάρτη» στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER