Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 16:46

Αντιπαράθεση για τους αγροτικούς δρόμους και την πρόσληψη γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Για αγροτικούς δρόμους σε κακή κατάσταση και σε πολλά σημεία αδιάβατους, έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας Τόνισε μάλιστα πως ενώ η ελαιοσυγκομιδή είναι σε εξέλιξη, οι παραγωγοί δεν μπορούν καλά καλά να πάνε στα κτήματά τους.

Ο κ. Ανδρινόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την κατάσταση των δρόμων στο τμήμα Γαργαλιάνοι – Βάλτα , αλλά και προς Μουζάκι και Χριστιάνους, όπως και φωτογραφίες με το ακινητοποιημένο γκρέιντερ του δήμου εδώ και καιρό στο Μουζάκι. Κάλεσε δε τη δημοτική αρχή να κάνει κάτι έστω και τώρα, καθώς οι δρόμοι είναι αδιάβατοι. 

Να δημοσιοποιήσει βίντεο και με τους φτιαγμένους δρόμους, τον κάλεσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας απαντώντας στο σχετικό ερώτημα. Σημείωσε πως ο δήμος έχει αγροτικό δίκτυο που ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα και είναι αδύνατο να μην υπάρχουν κομμάτια άφτιαχτα. Κανείς όμως, είπε, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχουν γίνει δράσεις και έχουν φτιαχτεί δρόμοι που είχαν χρόνια να φτιαχτούν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΑΤ

Από τον κ. Ανδρινόπουλο τέθηκε επίσης το θέμα της πρόσληψης γενικού διευθυντή στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Τριφυλίας. Στεκόμενος στα προσόντα που έχουν συμπεριληφθεί στην προκήρυξη της θέσης, διαπίστωσε, όπως είπε, διαφορές σε σχέση με το ΦΕΚ ίδρυσης της ΔΕΥΑΤ, ενώ αναρωτήθηκε αν θέλουν έναν γενικό γιευθυντή που να είναι μάνατζερ ή έναν απλό υπάλληλο. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός.

Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας τόνισε πως ο διαγωνισμός είναι υπό εξέλιξη και δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί τίποτα. Στο βαθμό που με αφορά, είπε χαρακτηριστικά, είμαι ο τελευταίος που θα ήθελα μια επιλογή χωρίς αξιολόγηση - για να συμπληρώσει πως υπάρχει η τελική κρίση που θα γίνει και δεν θα υπάρξει καμία πρόνοια ή εύνοια.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Γιάννη Αδρακτά, που είπε ότι έχουν γίνει μια σειρά από ενέργειες του προέδρου και του συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ οι οποίες κατά τη γνώμη του έχουν κάποιο πρόβλημα. Οσον το αν είναι φωτογραφικός ο διαγωνισμός, είπε ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Στη συνέχεια τόνισε ότι ακούστηκε πως έχει παρθεί και η σύμφωνη γνώμη του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την προκήρυξή - εγώ, είπε, δεν την έχω δει. Σημείωσε επίσης ότι το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και μίλησε για σπουδή από πλευράς προέδρου, για τον οποίο πρότεινε "κάποιος να τον προστατέψει" γιατί μπορεί να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Εξέφρασε δε την άποψη ότι η διαδικασία στερείται νομιμότητας.

Στο θέμα παρενέβησαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι και μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ, όπως η Μαρία Πανουσιοπούλου, ο Δημήτρης Σαρματζής και ο Ανδρέας Μπουγάς, σημειώνοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει γίνει καμία επιλογή.

Κ.Μπ.