Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 09:51

Βελτίωση δρόμων στον Ταΰγετο και τηλεέλεγχος δικτύου της ΔΕΥΑΚ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Θετικά είναι τα νέα για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του οδικού δικτύου των χωριών του Ταϋγέτου και για τον τηλεέλεγχο των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ, από την προχθεσινή συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Οπως ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος φανερά ικανοποιημένος, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών θα χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση των δρόμων των χωριών του Ταϋγέτου (Ελαιοχώρι, Αλαγονία, Καρβέλι, Λαδά κ.λπ.), της περιοχής που είχε καταστραφεί το 2007 από τις πυρκαγιές και μέχρι σήμερα δεν είχε λάβει καμία χρηματοδότηση, παρά τα εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Μολυβιάτη, που είχαν συγκεντρωθεί. “Θα είναι αρκετά τα χρήματα, θα αποκατασταθεί ένα μέρος της αδικίας προς την περιοχή”, παρατήρησε ο κ. Νίκας.

Ακόμα, με 1,8 εκ. ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτηθεί ο τηλεέλεγχος των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ. “Είναι σημαντικό έργο για να αντιμετωπίσουμε τη νεροκλοπή και τις βλάβες και να μην ψάχνουμε στους δρόμους”, διευκρίνισε ο δήμαρχος.

ΕΡΓΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Με τον υπουργό ο κ. Νίκας συζήτησε και το ζήτημα της χρηματοδότησης - δανειοδότησης των 5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο οποίο επιδιώκει να ενταχθεί ο Δήμος Καλαμάτας, για την υλοποίηση έργων αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων, καθώς και ύδρευσης. Για το λόγο αυτό χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ενώ έχει προγραμματιστεί να γίνει νέα σήμερα το μεσημέρι, ώστε να ωριμάσουν μελετητικά τα έργα που έχουν επιλεγεί. “Τέλη Ιανουαρίου που θα κατατεθούν οι προτάσεις, πρέπει να είμαστε έτοιμοι”, παρατήρησε ο δήμαρχος. Κι εξήγησε πως πρόκειται για αντιπλημμυρικά - έργα ομβρίων μέσα στην πόλη, σε Ευριπίδου - Φαρών, Νησάκι, Κανάρη και Αθηνών και έργα αποχέτευσης σε Λέικα, Θουρία, Πήδημα και ο κόμπακτ βιολογικός καθαρισμός στον Αγιο Φλώρο.

Γ.Σ.