Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 16:38

Αλλαγές στα τέλη καταστημάτων ζητεί ο Δήμος Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Πελ/σου απέστειλε ο δήμαρχος Ευρώτα κος Ιωάννης Γρυπιώτης, ζητώντας μια σειρά οικονομικών ρυθμίσεων – τροποποιήσεων του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων του δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

«Σας ενημερώνουμε, ότι το ποσοστό του τέλους επί ακαθάριστων εσόδων, το οποίο αναλογούσε στους καταστηματάρχες έως και το 2008, ήταν 2%. Από το 2008, το εν λόγω ποσοστό τροποποιήθηκε στο 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων (κάτι που ισχύει και σήμερα).
Ζητούμε α) όπως, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, ισχύσει (αναδρομικά) η τροποποίηση του τέλους από το 2% στο 0,5% για τα έτη 2006-2008 και β) όπως εξετάσετε μια επιπλέον ρύθμιση, μείζονος σημασίας για το Δήμο Ευρώτα. Ειδικότερα, ζητούμε όπως εξετάσετε, με ειδική ρύθμιση του νόμου, τη δυνατότητα εξαιρέσεως, από την πληρωμή του τέλους, καταστημάτων που έχουν παύσει τη λειτουργία τους προ έτους 2009 (δηλαδή προ ισχύος 0,5 %).
Τέλος, ζητούμε – παρακαλούμε, όπως δοθεί η δυνατότητα – δικαιοδοσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα, να δέχεται και να εξετάζει αιτήσεις καταστηματαρχών, αναφορικά με την έκπτωση της συμμετοχής τους στο ποσοστό ακαθάριστων εσόδων.
Σας επισημαίνουμε, ότι ο Δήμος Ευρώτα είναι ένας αγροτοκτηνοτροφικός δήμος στο σύνολό του, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά βιοποριστικά προβλήματα, μεσούσης, μάλιστα, της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας.
Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεστε, αφενός τη δυσκολία βιωσιμότητας των καταστημάτων και αφετέρου την έλλειψη ανταποδοτικότητας του δήμου».

Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης


NEWSLETTER