Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 21:16

Σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης 

Γράφτηκε από τον
Σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης 

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ενέκρινε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας, για  το έργο «Ανάπτυξη  Αλιευτικού  Καταφυγίου Μαραθόπολης».

Είναι ένα έργο σημαντικό, τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, συνολικού προϋπολογισμού 6,1 εκ. ευρώ. Και επισήμανε ότι το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου έχει υποστεί ζημιές από το 1994. Καθώς πιέζουν οι ημερομηνίες, είπε, πρέπει να ψηφιστεί η προγραμματική σύμβαση και κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει και το Λιμενικό Ταμείο. Πρότεινε δε ως εκπρόσωπο του δήμου τον αντιδήμαρχο αρμόδιο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Κατσούλα.

Σε παρέμβασή της η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννα Μαραβελή σημείωσε πως ο δήμος έχοντας την εμπειρία από το λιμάνι της Κυπαρισσίας μπορεί να ζητήσει να μην μετέχουν κάποια άτομα ως επιβλέποντες από την πλευρά της Περιφέρειας, ενώ ψήφισε θετικά για την προγραμματική σύμβαση.

Κατά ψήφισε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης, μιλώντας για πρεμούρα του κ. Τατούλη που το έφερε ως εκτός ημερήσιας θέμα. Τη στιγμή που υπάρχουν ζημιές από το 1994 και η μελέτη έχει επικαιροποιηθεί το 2013 γιατί δεν γινόταν τόσα χρόνια, αναρωτήθηκε - ξεκαθαρίζοντας πως δεν διαφωνεί με το να γίνει το έργο, αλλά με τον τρόπο που προωθείται.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER