Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 09:03

Καλαμάτα: Καθαρίζουν τη Μαραθόλακκα για να έλθει η «Ηλέκτωρ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα: Καθαρίζουν τη Μαραθόλακκα για να έλθει η «Ηλέκτωρ»

 

Τα 10.000 περίπου δέματα υπολείμματος που ασφυκτιούν τη Μαραθόλακκα και έχουν προκαλέσει αδιέξοδο, πρόκειται να μεταφέρει ο Δήμος Καλαμάτας σε γειτονική έκταση 7,1 στρεμμάτων, που έχει νοικιαστεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Και αυτό για να αναλάβει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η εταιρεία “Ηλέκτωρ” (συμφερόντων Μπόμπολα), που έχει αναδειχθεί ανάδοχος στον τελευταίο διεθνή διαγωνισμό, με την ελπίδα η διαχείριση να γίνει με πιο αποδοτικό τρόπο και με λιγότερα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Για το λόγο αυτό ο δήμος προχωράει στην ανάθεση των εργασιών διάθεσης του υπολείμματος των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) από την προσωρινή διαχείριση στη Μαραθόλακκα. Σήμερα στη 1 το μεσημέρι πρόκειται να εγκριθεί στην Οικονομική Επιτροπή η ανάθεση. Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, η λύση αυτή επιλέγεται “λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης για τη μεταφορά του συσσωρευμένου υπολείμματος ΑΣΑ, προκειμένου να απελευθερωθεί η απαιτούμενη έκταση στον αδειοδοτημένο χώρο της Μαραθόλακκας, ώστε να ξεκινήσει η επεξεργασία των σύμμικτων απορριμμάτων από την εταιρεία “Ηλέκτωρ”, που έχει αναδειχθεί ανάδοχος στο διεθνή διαγωνισμό”.

Προτείνεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο η απευθείας ανάθεση στον Ισσαρη Ιωάννη - Σώζοντα του Παναγιώτη (χωματουργικές εργασίες) με ποσό ανάθεσης 49.959.60 ευρώ, για χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Προβλέπεται η προσωρινή αποθήκευση του υπολείμματος μέχρι την εξεύρεση λύσης για την τελική διάθεσή του, είτε ως καύσιμης ύλης, π.χ. στη βιομηχανία παραγωγής τσιμέντου, είτε σε ΧΥΤΥ.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER