Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 14:07

Προβληματική η μεταφορά μαθητών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προβληματική η μεταφορά   μαθητών στην Καλαμάτα

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΟΥΝ 403 ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Συνολικά 403 μαθητές, 85 από τους οποίους είναι παιδιά με αναπηρία, καλείται να επιδοτήσει ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να μεταφέρονται από και προς τα σχολεία τους - όταν αυτά ανοίξουν και πάλι στις 9 Ιανουαρίου 2012.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να εκφράζει την ελπίδα ότι για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών -που απασχολεί όλους τους δήμους της χώρας- αναμένει να προκύψει λύση στη συνάντηση που θα έχουν οι πρόεδροι των ΠΕΔ και το προεδρείο της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο.

Ο αντιδήμαρχος πάντως εμφανίστηκε προβληματισμένος, δεδομένου ότι από τα 166 δρομολόγια που προκήρυξε ο Δήμος Καλαμάτας μόλις τα 8 καλύφθηκαν, και ελπίζει οι σχετικές συμβάσεις να έχουν υπογραφεί μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Από εκείνη την ημερομηνία κι αν δεν αλλάξει κάτι - όπως είπε ο Θ. Ηλιόπουλος- οι 772 μαθητές που μετακινούνται με το αστικό και το υπεραστικό ΚΤΕΛ με τη χρήση μαθητικού δελτίου θα συνεχίσουν να το κάνουν. Αλλοι 26 μαθητές θα μετακινούνται με τα 8 πιο πάνω δρομολόγια που κατακυρώθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό, ωστόσο μέχρι την υπογραφή της σύμβασης θα επιδοτούνται για μετακίνηση με δικό τους μέσο - όπως θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους 403 μαθητές στα 158 δρομολόγια για τα οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε πάντως ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα επιδιώξει να προκηρύξει και νέο διαγωνισμό με την ελπίδα ότι θα υπάρξει τελικά ενδιαφέρον από επαγγελματίες να αναλάβουν τη μεταφορά.

Σύμφωνα με το νόμο, η επιδότηση είναι είτε 85 ευρώ το μήνα για όσους επιλέξουν να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα κοντά στο σχολείο που πηγαίνουν, είτε 0,35 λεπτά το χιλιόμετρο. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η επιδότηση δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η καταβολή της γίνεται ανά τρίμηνο.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER