Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 08:11

«Επικίνδυνοι οι μύλοι στο λιμάνι της Καλαμάτας» συμφώνησαν Νικάς και Μάκαρης

Γράφτηκε από τον

 

Την επικινδυνότητα των μύλων στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς και πάλι έγιναν ζημιές στην περίφραξη και είναι ανοιχτή η πρόσβαση στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, επεσήμανε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

“Θα στείλουμε πάλι έγγραφο στις αρμόδιες αρχές, στον ιδιοκτήτη, την Αστυνομία και την Εισαγγελία”, δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ζήτησε από το γραμματέα του Συμβουλίου Χρήστο Αλεξανδρόπουλο να ετοιμαστεί.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι “ο ιδιοκτήτης των μύλων λέγεται Καρυπίδης και ζει στη Λάρισα”. Ανέφερε πως “έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία και η Αστυνομία. Κάνει παρεμβάσεις ο ιδιοκτήτης με τσίγκους, αλλά πάνε τα παιδιά και κατορθώνουν να μπαίνουν μέσα”. Μάλιστα, θυμήθηκε ότι “ένας μετανάστης από τη Βουλγαρία έπεσε κι έχασε τη ζωή του” και πρόσθεσε πως “κλείνει τις τρύπες, αλλά γίνονται διαρρήξεις”.

Ο κ. Μάκαρης είπε πως “οι κυλινδρόμυλοι στο λιμάνι είναι εστία ρύπανσης”, επικαλέστηκε παλιότερο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας ότι “πρέπει να σφραγιστεί και να μην υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση”, ενώ πρόσθεσε: “Είναι πολύ επικίνδυνο, μπαίνουν παιδιά. Να γίνει επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη των μύλων. Να ασφαλίσουμε την πρόσβαση”.

Γ.Σ.