Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 18:00

Ελεγχο στα ετοιμόρροπα της Καλαμάτας ζητεί ο Μάκαρης 

Γράφτηκε από την

“Αναγκαίος ο έλεγχος στα ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτήρια της Καλαμάτας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Μανώλης Μάκαρης.

Η κατάρρευση μέρους μιας εγκαταλειμμένης οικίας στην γωνία Αριστοδήμου και Αβίας, “μόλις 50 μέτρα από τον πεζόδρομο της Αριστομένους” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, θέτει “και πάλι ένα ιδιαίτερα φλέγον ζήτημα: το θέμα της άρσης επικινδυνότητας αρκετών κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου, αλλά και σε όλο το Δήμο Καλαμάτας”.

Ο κ. Μάκαρης εκτιμά ότι ο δήμος και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Δόμησης οφείλει άμεσα: “Να διενεργήσει αυτοψία, καταγράφοντας όλα τα ετοιμόρροπα και δυνητικώς επικίνδυνα κτήρια από στατική και δομική άποψη, αλλά και από άποψη υγιεινής και ασφάλειας της κυκλοφορίας των πολιτών και των οχημάτων. Να ενημερώσει εγγράφως τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της  επικινδυνότητας των κτηρίων αυτών”.