Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018 12:19

Διαρκής η προσπάθεια απόσυρσης των εγκαταλειμμένων οχημάτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Διαρκής η προσπάθεια απόσυρσης των εγκαταλειμμένων οχημάτων στην Καλαμάτα

Την προσπάθεια για την απόσυρση των εγκαταλειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης συνεχίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Στα οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί και δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας, κολλά ένα πορτοκαλί σήμα απόσυρσης εγκαταλειμμένου οχήματος, προειδοποιητικό για τους ιδιοκτήτες τους. Το ίδιο γίνεται και για οχήματα με πινακίδες που βρίσκονται σε κακή κατάσταση και για τα οποία υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση πως είναι παρατημένα για πολλούς μήνες.

“Με την προσπάθεια αυτή, που δε σταματάει ποτέ, τη φετινή χρονιά είχαμε λιγότερα εγκαταλειμμένα οχήματα στην Καλαμάτα”, επεσήμανε στην “Ε” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αρμόδιοι υπάλληλοι στη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων μας επεσήμαναν ότι “θεωρούνται στερεά απόβλητα και μαζεύονται για να ξεβρομίσει η πόλη και να ελευθερωθούν θέσεις στάθμευσης”.

Στο πορτοκαλί σήμα αναγράφεται ότι το παρόν όχημα προορίζεται για απόσυρση - ανακύκλωση εφόσον σε χρονικό διάστημα 45 ημερών δεν έχει ενδιαφερθεί ο ιδιοκτήτης του να το μεταφέρει σε ιδιόκτητο χώρο ή να το αποσύρει και να το ανακυκλώσει ο ίδιος

Πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, στο Τμήμα Ανακύκλωσης και στα τηλέφωνα 27213 60853 και 27213 60858.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, αρχικά οι αρμόδιοι υπάλληλοι φωτογραφίζουν το εγκαταλειμμένο όχημα και εφόσον σε διάστημα 90 ημερών δεν έχει αποσυρθεί, του κολλούν το πορτοκαλί σήμα. Αν και πάλι, παρά το σήμα, σε διάστημα 45 ημερών, ο ιδιοκτήτης εξακολουθεί να αδιαφορεί, ο δήμος μαζεύει το όχημα και το πηγαίνει σε μονάδα ανακύκλωσης στην Τρίπολη (έχει αναδειχθεί ανάδοχος σε σχετικό διαγωνισμό - υπάρχει σύμβαση για 2 χρόνια). Εκει τα οχήματα κρατούνται για 10 ημέρες μέχρι να ανακυκλωθούν στην Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας (ΕΔΟΕ). Και η εταιρεία αυτή εκδίδει και το πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος

Οπως μας επεσήμαναν από την υπηρεσία, το 85% των ιδιοκτητών μετά το σήμα ενδιαφέρεται και ή το αποσύρουν οι ίδιοι ή το πηγαίνουν σε ιδιόκτητο χώρο. Μας διευκρίνισαν ότι “εξαντλούμε όλα τα μέσα επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες των εγκαταλειμμένων οχημάτων, πριν τα μαζέψουμε ή τα ανακυκλώσουμε".

Οταν μαζεύονται εγκαταλειμμένα σε κακή κατάσταση που έχουν πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας, ο δήμος ενημερώνει εγγράφως τους ιδιοκτήτες, ενώ σε κάθε περίπτωση ενημερώνεται η Αστυνομία και η Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER