Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 10:31

12 προσφορές για το ανοιχτό θέατρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
12 προσφορές για το ανοιχτό θέατρο της Καλαμάτας

 

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για το έργο κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ, καθώς κατατέθηκαν 12 προσφορές στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του δήμου, που ολοκληρώθηκε προχθές 2 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για εταιρείες απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουν εκτελέσει έργα στην Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί.

Το θέατρο, που θα φτιαχτεί στο φυτώριο του δήμου δίπλα στο Νέδοντα, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” - και η προθεσμία για την υλοποίησή του έχει οριστεί σε ένα έτος, 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, “επιλέχθηκε και μελετήθηκε η κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου με χωρητικότητα έως 2.000 ατόμων σε μεταλλικές κερκίδες με πλαστικά μόνιμα ή ανακλινόμενα καθίσματα. Επίσης, σε επαφή με το χώρο της σκηνής, κατασκευάζεται από λιθοδομή και καθίσματα από πλάκες μαρμάρου Πάρνωνα, πάνω σε βάση από σκυρόδεμα, μια μικρή κερκίδα δοκιμών 150 ατόμων. Περιμετρικές διαδρομές περιπάτου, διαπλατύνσεις ανάπαυσης με καθιστικά, ώστε να μπορέσει η περιοχή να αποτελέσει ένα λειτουργικό χώρο υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER