Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 18:29

Εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών αεροπλάνων ζητεί ο Νίκας

Γράφτηκε από την

Τον εκσυγχρονισμό του αεροπορικού στόλου, ιδιαίτερα του εκπαιδευτικού, ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, με αφορμή το προχθεσινό ατύχημα με την πτώση του Τ-2 σε πατατοχώραφο στον Μπουρνιά της Δυτικής Παραλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο δήμαρχος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υποδιοικητή της 120 ΠΕΑ και του “εξέφρασε τη συμπαράστασή του σχετικά με το αεροπορικό ατύχημα που συνέβη χθες (προχθές), ένα οδυνηρό γεγονός, το οποίο ευτυχώς δε στοίχισε τη ζωή στους αεροπόρους μας”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Νίκας είπε ότι “τα παιδιά μας δεν είναι δυνατόν να εκπαιδεύονται με αεροπλάνα 40 και 50 ετών. Πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμός του αεροπορικού στόλου, ιδιαίτερα του εκπαιδευτικού. Η Καλαμάτα είναι η πόλη η οποία φιλοξενεί τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και την εκπαίδευση των Ικάρων μας, είναι δίπλα στα παιδιά μας, νοιαζόμαστε για τις ζωές τους και για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευσή τους”.

Ο δήμαρχος συνεχάρη την Πολεμική Αεροπορία και επαίνεσε ιδιαίτερα τα στελέχη της, διότι κρατούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα γηρασμένα αεροπλάνα Τ-2, και ζήτησε να δώσει η κυβέρνηση απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα της αντικατάστασης των υπαρχόντων αεριωθούμενων εκπαιδευτικών με σύγχρονα αεροσκάφη, σε βάρος ακόμα και -θεωρητικά- ανελαστικών δαπανών.