Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 17:36

Συνάντηση Καφαντάρη με τον Πρέσβη Κύπρου

Γράφτηκε από την

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011 ο  δήμαρχος  Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Πύλου με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ.
Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε τον κ. Πρέσβη με εγκαρδιότητα και αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς στα πλαίσια της Ελληνοκυπριακής φιλίας και συνεργασίας. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η επιθυμία του κ. Ιωσήφ να συμμετάσχει η Κύπρος στο πρόγραμμα “ Η Μεσογειακή Διατροφή ως Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας”. Ο κ. Πρέσβης εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στην Κορώνη, στα πλαίσια της συνάντησης των εκπροσώπων των τεσσάρων Εμβληματικών Κοινοτήτων για την προστασία και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, δηλαδή, της Κορώνης,  της Soria, του Cilento και του Chefchaouen. Ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε τον κ. Ιωσήφ για τις δράσεις και τις συναντήσεις των εμβληματικών κοινοτήτων και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι έχει δεσμευτεί με τη Διακήρυξη της Κορώνης η απόφαση της Unesco να μη μείνει ένα κενό χαρτί αλλά με μεθοδευμένες δράσεις που στοχεύουν στην προστασία και την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, να ενισχυθεί ο ρόλος των Εμβληματικών Κοινοτήτων και να λειτουργήσουν ως πιλοτικά μοντέλα κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, ο κ. Δήμαρχος  υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την υποστήριξη του φακέλου για την ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα.
Οι δύο μεριές έμειναν ευχαριστημένες από το φιλικό κλίμα διεξαγωγής της συνομιλίας και αντάλλαξαν δώρα εθιμοτυπικού χαρακτήρα.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου - Νέστορος