Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 09:42

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα

Γράφτηκε από την
Στο Δημοτικό Συμβούλιο η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα

Τη μελέτη ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα, που σε πρώτη φάση μονοδρομείται στο συγκεκριμένο τμήμα, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ.

Τη μονοδρόμηση του πρώτου αυτού τμήματος της Ναυαρίνου (με κατεύθυνση από την πόλη προς την παραλία) έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, τον περασμένο Νοέμβριο.

Το έργο της ανάπλασης της Ναυαρίνου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής αρχής: 

«Προβλέπεται δημιουργία μιας λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,80 μέτρων, διαστρωμένη αντί της ασφάλτου με έγχρωμους κυβόλιθους. Η ζώνη αυτή προτείνεται να τοποθετηθεί σε απόσταση περίπου 8 μέτρων από τις οικοδομικές γραμμές των αντίστοιχων οικοδομικών τετραγώνων στη βόρεια πλευρά της Ναυαρίνου και θα καταλαμβάνει τμήμα του σημερινού οδοστρώματος. Στη συνέχεια και λίγο πιο νότια, δημιουργείται μια ουδέτερη ζώνη - λωρίδα ασφαλείας πλάτους περίπου 1 μέτρου μεταξύ του προτεινόμενου δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου, για το διαχωρισμό των αξόνων κυκλοφορίας ποδηλάτων και οχημάτων.

Με δεδομένο λοιπόν τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ναυαρίνου από Φαρών μέχρι Ακρίτα (κατεύθυνση Δ-Α), προτείνεται συγχρόνως και η διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου -σε βάρος του υφιστάμενου δρόμου- κατά 4 περίπου μέτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και τη δημιουργία μόνο θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας στα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα, που απαρτίζουν το μέτωπο της ανάπλασης».


NEWSLETTER