Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 08:29

Επιμένει για μαρίνα στο λιμάνι της Καλαμάτας ο Νίκας 

Γράφτηκε από την

 

 

“Μοναδική λύση είναι το λιμάνι της Καλαμάτας να γίνει κυρίως μαρίνα για τη φιλοξενία μεγάλων γιοτ” υποστήριξε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε χθεσινές δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι την προοπτική εκσυγχρονισμού του λιμανιού, μέσω ΣΔΙΤ, θα συζητήσει σε συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα, την επόμενη Παρασκευή, με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα.

Σύμφωνα με τον Π. Νίκα, το ραντεβού με τον Ν. Μαντζούφα έχει προγραμματιστεί μέσω του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, με τον οποίο ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας είχε συναντηθεί πρόσφατα.

“Για να αναπτύξουμε την παραλιακή ζώνη δεν μπορεί να έχουμε ως στόχο να μεταφέρουμε μερικούς από τα καφενεία της πλατείας στην παραλία. Η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης πηγαίνει μαζί με την ανάπτυξη του λιμανιού. Ζωή είχε η παραλία όταν το λιμάνι είχε πλοία. Αρα, η μοναδική λύση είναι το λιμάνι της Καλαμάτας να γίνει κυρίως μαρίνα για τη φιλοξενία μεγάλων γιοτ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, παρατηρώντας ταυτόχρονα: “Με τον ειδικό γραμματέα θα κουβεντιάσουμε την πιθανότητα το λιμάνι της Καλαμάτας να λειτουργήσει, να εκσυγχρονιστεί μέσω ΣΔΙΤ, καθώς το κράτος δεν έχει 70 εκατομμύρια ευρώ να βάλει για αυτόν τον σκοπό, όπως προβλέπει το προηγούμενο μάστερ πλαν. Ως δημοτική αρχή δεν έχουμε αντίρρηση όχι μόνο να το κουβεντιάσουμε, αλλά και να το υποστηρίξουμε”.

“Θα φέρω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα καλέσω κι όλους τους φορείς της πόλης να το κουβεντιάσουμε κι ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του. Μέχρι τώρα δεν είχαμε θέση, λέγαμε είναι για όλα, λιμάνι μικτής χρήσης. Και τέτοιας χρήσης θα παραμείνει, αλλά κυρίως τι πρέπει να είναι για να γεμίσει πλοία; Δεν μας τιμά ένα άδειο λιμάνι, όταν μάλιστα μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας και όλης της Νότιας Πελοποννήσου” παρατήρησε ο δήμαρχος και κατέληξε: “Τα 40 φορτηγά που έχουμε τον χρόνο μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μια προβλήτα, στον Μύλο, όπως και το καράβι που έρχεται το καλοκαίρι, αλλά και το κρουαζιερόπλοιο -για το οποίο θα έχω συνάντηση με τους Ελληνες ιδιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων, καθώς υπάρχει προοπτική η Καλαμάτα να γίνει λιμάνι επιβίβασης-αποβίβασης”.