Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 08:13

Μεσσήνη: Δεν θα ανεχθεί «ψευτομαγκιές» για το ΕΠΑΛ ο Τσώνης 

Γράφτηκε από τον

 

Εφαρμογή ομόφωνων αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων -της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου- υλοποίησε ο Δήμος Μεσσήνης προβαίνοντας, τις προηγούμενες ημέρες, στις μεταβολές ως προς την κατανομή των χώρων στο κτηριακό συγκρότημα που συστεγάζει το 1ο Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο της πόλης.

Αυτό υποστήριξαν ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, αλλά και ο αρμόδιος για την παιδεία αντιδήμαρχος Νίκος Χονδρός, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου από μαθητές του ΕΠΑΛ, με τον πρώτο να επιρρίπτει στους εκπαιδευτικούς την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 

Μάλιστα ο δήμαρχος, με έντονο ύφος, ζήτησε “να σταματήσει η παραπληροφόρηση”, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή δεν θα ανεχθεί “ούτε πολιτικά παιχνίδια, ούτε ψευτομαγκιές”, για να καταλήξει δηλώνοντας ότι “αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, το γνωρίζουν οι ίδιοι”.

Παρ’ όλα αυτά δεν έδωσε διευκρινίσεις όταν ρωτήθηκε επανειλημμένα να αποκαλύψει “ποιοι έχουν την ευθύνη” και ποιοι “παραπληροφορούν”. Δήλωσε, ωστόσο, ότι την προηγούμενη των ενεργειών του δήμου -την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου- είχε προηγηθεί σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, οι διευθυντές των δύο σχολείων, στην οποία -όπως δήλωσε- υπήρξε απόλυτη συμφωνία για τις μεταβολές και μάλιστα υπογράφηκε και το σχετικό πρακτικό.

 Αμέσως μετά όμως, πρόσθεσε, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, μετά την ανάρτηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη “Διαύγεια”.

“Πώς συμφωνούν στις 5 του μήνα και μία ημέρα μετά διαφωνούν; Από την πλευρά μου, ωστόσο, προσφέρθηκα να προβώ στην ανάκληση εφαρμογής της απόφασης και να μετατεθεί ο χρόνος στον οποίον θα γίνουν οι μεταβολές, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η ευθύνη για την κατάσταση ανήκει αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς και αυτοί οφείλουν να δώσουν λύση” παρατήρησε ο Γ. Τσώνης. Ο ίδιος τόνισε ότι η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και υπενθύμισε την πρόταση που έχει υποβληθεί από πλευράς της προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την ανέγερση, μέσω ΣΔΙΤ, ενός νέου κτηρίου αποκλειστικά για τη στέγαση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης.

Θέμα της εκπαιδευτικής κοινότητας που πρέπει να το λύσει η ίδια χαρακτήρισε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Χονδρός την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προσθέτοντας ότι ο δήμος απλώς δέχεται εισηγήσεις και τις υλοποιεί και τονίζοντας ότι μεταφέρεται στον κόσμο στρεβλή εικόνα όταν υποστηρίζεται ότι ο δήμος παρενέβη στη λειτουργία του σχολείου.

Β.Γ.Μ.