Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 16:35

60 κιλά ελαιόλαδο στο Δήμο Καλαμάτας από κτήμα του στον Άρι

Γράφτηκε από την
60 κιλά ελαιόλαδο στο Δήμο Καλαμάτας από κτήμα του στον Άρι

Εξήντα κιλά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου παραδόθηκαν για φέτος στο Δήμο Καλαμάτας από τους ιδιώτες στους οποίους έχουν παραχωρηθεί τα ελαιοπερίβολα του δήμου, για την ελαιοσυγκομιδή και τη φροντίδα των κτημάτων.

Το ελαιόλαδο που προέρχεται από δημοτικό ελαιοπερίβολο που βρίσκεται στον Αρι και έχει παραχωρηθεί κατόπιν διαγωνισμού σε καλλιεργητή, θα δοθεί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για τις ανάγκες σίτισης των παιδιών.

Σημειώνεται ότι με τον ίδιο τρόπο αξιοποιήθηκε ποσότητα 170 κιλών εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, από ελαιοπερίβολο στα Γιαννιτσάνικα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να παραληφθεί μικρή ποσότητα ελαιολάδου από δημοτικό κτήμα στ' Αρφαρά και 400 κιλά από δημοτικά ελαιοπερίβολα που βρίσκονται στο Μυρσινοχώρι του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Εν τω μεταξύ την Τετάρτη μαζεύτηκαν οι ελιές στο προαύλιο του νέου Δημαρχείου και το λάδι βγήκε δωρεάν στο ελαιοτριβείο Δημητρακόπουλου στα Λέικα. Παρήχθησαν συνολικά 35 κιλά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, που θα δοθούν επίσης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας.


NEWSLETTER