Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 08:12

Την άνοιξη η εφαρμογή του σχεδίου πόλης στην Κηπούπολη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο πόλης της Κηπούπολης με την υπογραφή της πράξης εφαρμογής από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη.

Αυτό είναι το νέο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας στην Τρίπολη του δημάρχου Π. Νίκα με τον περιφερειάρχη.

Οπως είπε στην “Ε” η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, για το σχέδιο της Κηπούπολης έκλεισε το θέμα των ενστάσεων της πρώτης ανάρτησης της πράξης εφαρμογής και δόθηκε η εντολή από την Περιφέρεια, ώστε ο μελετητής να κάνει τροποποιήσεις και διορθώσεις, με βάση τις ενστάσεις που έγιναν αποδεκτές και ζητήματα συναρμογής με το παλιό σχέδιο πόλης.

Η κ. Ντίντα παρατήρησε πως η δεύτερη ανάρτηση της πράξης εφαρμογής θα γίνει και για τα επικείμενα, προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία της τελικής έγκρισης. Στη συνέχεια, μετά και τη δεύτερη ανάρτηση η πράξη εφαρμογής θα υποβληθεί στον περιφερειάρχη για την τελική έγκριση, με στόχο μέσα στην άνοιξη να έχει επικυρωθεί από τον κ. Τατούλη.

Γ.Σ.