Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 16:27

Δήμος Μεσσήνης: Πρόταση 1,9 εκατ. ευρώ για πολιτιστικό χώρο στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήμος Μεσσήνης: Πρόταση 1,9 εκατ. ευρώ για πολιτιστικό χώρο στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ

Την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των αποθηκών του ΑΣΟ, στην έξοδο της Μεσσήνης προς την Ανάληψη, προκειμένου να αξιοποιηθούν ως πολιτιστικός πολυχώροςμ προτείνει ο δήμος προς ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία”, με προϋπολογισμό 1.919.000 ευρώ.

Η σχετική πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στην προχθεσινή του συνεδρίαση.
Σύμφωνα με την εισήγηση της αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου, προτείνεται η δημιουργία αμφιθεάτρου 150 ατόμων, αίθουσας προβολών και δημοτικής βιβλιοθήκης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, στα 4 κτήρια των πρώην αποθηκών:
“Οργανώνονται τέσσερις αίθουσες 300 τετραγωνικών μέτρων η κάθε μία και τροποποιούνται σε α) χώρο αμφιθεάτρου 146 θέσεων, β) χώρο ψηφιακών προβολών με καμπύλες οθόνες μεγάλων διαστάσεων και γ) χώρο δημοτικής βιβλιοθήκης, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους βοηθητικούς αυτών χώρους.
Η αίθουσα προβολών μπορεί να αξιοποιηθεί για επιστημονικές και εταιρικές παρουσιάσεις, αλλά και για την προβολή  παραστάσεων και ταινιών μεγάλης οθόνης. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει ως μια πρωτότυπη πρόταση για το κοινωνικό μέρος μιας επαγγελματικής διοργάνωσης ή απλά για την αναψυχή των συνέδρων.
Η βιβλιοθήκη οργανώνεται στις δύο άλλες αίθουσες. Η βορειοδυτική περιλαμβάνει την είσοδο με τις απαραίτητες λειτουργίες, το κεντρικό βιβλιοστάσιο με τους χώρους ανάγνωσης, τα γραφεία του προσωπικού, χώρο υπολογιστών, ενώ η άλλη αίθουσα (βορειοανατολική), με ξεχωριστή πρόσβαση, περιλαμβάνει το εφηβικό και το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης και αποθηκευτικό χώρο”.
Η εκτίμηση για την ολοκλήρωση του έργου, εφόσον τύχει χρηματοδότησης, είναι 21 μήνες από την υποβολή της πρότασης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER