Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 10:27

Εως 25 ευρώ το τ.μ. ετήσιο ενοίκιο για τραπεζάκια στο λιμάνι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Στα ίδια επίπεδα παραμένουν οι τιμές για την παραχώρηση χερσαίων χώρων σε καταστήματα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και το 2018.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, προχθές το μεσημέρι, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος Ανδρ. Καραγιάννης, από τη Φαρών μέχρι το “Πανελλήνιο” η ετήσια τιμή είναι 25 ευρώ το τ.μ. και από κει μέχρι τα “Βραχάκια” 21 ευρώ το τ.μ.

Για τη χορήγηση ρεύματος σε πλοία ή παραχωρησιούχους αποφασίστηκε αναπροσαρμογή των τιμών και καθορίζονται: 0,25 ευρώ η κιλοβατώρα για τα σκάφη και 0,30 ευρώ η κιλοβατώρα για άλλες δραστηριότητες εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, όπως για παράδειγμα το λούνα παρκ.

Αναπροσαρμογή υπήρξε και στα τιμολόγια για τη χορήγηση νερού σε πλοία το 2018. Οι νέες τιμές είναι: 3 ευρώ τον τόνο για τα πλοία. Μετά το ωράριο και νερό από υδροφόρα 3,36 ευρώ τον τόνο. Για τα μεγάλα σκάφη, τα κρουαζιερόπλοια 4,5 ευρώ ο τόνος.

Ακόμα, όσον αφορά την παραχώρηση θέσεων πρόσδεσης σκαφών στο λιμάνι, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε: 11 ευρώ το μέτρο για βάρκες μέχρι 7 μέτρα, το χρόνο και για βάρκες και σκάφη πάνω από 7 μέτρα 150 ευρώ το μέτρο. Μέχρι τέλος του μήνα θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τις βάρκες και τα σκάφη που δένουν στο λιμάνι, στους μόλους του “Πανελληνίου” και του ΝΟΚ και στο “χιλιόμετρο”. Προβλέπεται να γίνει κλήρωση για τις κενές θέσεις που θα προκύψουν στη δυτική πλευρά του μόλου του “Πανελληνίου”, ενώ σε κάθε αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα αναφέρει τη θέση που έχει και αυτή που επιθυμεί.

Γ.Σ.