Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 18:19

Αξιοποίηση των “Αστικών Καινοτόμων Δράσεων” ζητάει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την

Την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Αστικές Καινοτόμες Δράσεις” από το Δήμο Καλαμάτας ζητεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι ο δήμος “μπορεί να υλοποιήσει αντίστοιχο πρόγραμμα σε μία από τις ακόλουθες δράσεις: 1) Διασφάλιση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. 2) Λύσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. 3) Στέγαση και επανένταξη. 4) Εργασία και ανάπτυξη δεξιοτήτων στις τοπικές κοινωνίες”.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι για την 1η δράση (διασφάλιση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα) “θα μπορούσε να προταθεί και να χρηματοδοτηθεί αντίστοιχα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης από τη δράση των πυρηνελαιουργείων, πρόβλημα ιδιαίτερα επίκαιρο που ταλανίζει το Δήμο Καλαμάτας”. Ο κ. Μάκαρης παρατηρεί ότι “είναι, λοιπόν, πρωταρχικής σημασίας -όπως προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο- η αξιοποίηση του παραπάνω προγράμματος και πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι σημαντικό να αξιοποιείται κάθε πηγή χρηματοδότησης με θετικό τρόπο για την Καλαμάτα”.