Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 20:02

Επιμένει ο Νίκας για τουριστικά γιοτ στο λιμάνι

Γράφτηκε από τον

Το λιμάνι της Καλαμάτας πρέπει να συνδέεται με την τουριστική βιομηχανία, με τα γιοτ, επέμεινε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας.

Με αφορμή τη σημερινή συνάντησή του με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα -μετά τις 3 το απόγευμα- για το θέμα του λιμανιού, ο κ. Νίκας είπε ότι το ζωντάνεμα του λιμανιού είναι το μείζον ζήτημα για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης και όχι μόνο. Και ανέφερε πως το λιμάνι έγινε για να φέρει οικονομική ανάπτυξη και δεν μπορεί η κίνησή του να είναι μόνο ψαρόβαρκες και 40 φορτηγά το χρόνο.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι κάνει αυτές τις κινήσεις, γιατί “στο προσεχές 3μηνο θα ξεδιπλωθεί η κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση των λιμανιών”.

Παρατήρησε πως χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμισή του κι επεσήμανε ότι “δεν μπαίνει ζήτημα από μας διαχείρισης της χερσαίας ζώνης, αν θα είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή κάποιος οργανισμός με τη συμμετοχή και ιδιωτών”.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι θα ενημερωθεί και θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα ενημερωθούν και οι φορείς της πόλης. Τέλος, συνέδεσε την τουριστική κατεύθυνση και ανάπτυξη του λιμανιού με την απόφαση μονοδρόμησης της Ναυαρίνου, υποστηρίζοντας ότι η πεζοδρόμηση είναι μόνο για βόλτα και για να πίνεις τον καφέ σου.

Γ.Σ.