Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 18:02

Προς δημοπράτηση το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ, με τις 12 προσφορές που κατατέθηκαν, πρόκειται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αύριο Τρίτη στη 1 το μεσημέρι.

Τη μεγαλύτερη έκπτωση προσέφερε η εταιρεία Vasartis S.A. με 53,33%, ενώ οι άλλες προσφορές κυμάνθηκαν από 52,09% έως 29,07%.

Το Ανοιχτό Θέατρο, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, θα κατασκευαστεί στο χώρο όπου ήταν το Φυτώριο του δήμου, δίπλα στο Νέδοντα. Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” και η προθεσμία για την υλοποίησή του έχει οριστεί στον ένα χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και καθυστερήσεις, το Θέατρο μπορεί να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, “επιλέχθηκε και μελετήθηκε η κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου με χωρητικότητα έως 2.000 ατόμων σε μεταλλικές κερκίδες με πλαστικά μόνιμα ή ανακλινόμενα καθίσματα. Επίσης, σε επαφή με το χώρο της σκηνής, κατασκευάζεται από λιθοδομή και καθίσματα από πλάκες μαρμάρου Πάρνωνα, πάνω σε βάση από σκυρόδεμα, μια μικρή κερκίδα δοκιμών 150 ατόμων. Περιμετρικές διαδρομές περιπάτου, διαπλατύνσεις ανάπαυσης με καθιστικά, ώστε να μπορέσει η περιοχή να αποτελέσει ένα λειτουργικό χώρο υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων”.