Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 15:57

Εγκατέλειψε το Τουριστικό Ταϋγέτου ο Ουκρανός επιχειρηματίας

Γράφτηκε από τον

 Ο μισθωτής, ο Ουκρανός επιχειρηματίας εγκατέλειψε το Τουριστικό Ταϋγέτου, χωρίς να προχωρήσει στην αξιοποίηση και στη λειτουργία του ως ξενώνα και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως προβλεπόταν στη σύμβαση με το Δήμο Καλαμάτας.

Αυτό το άσχημο για τον Ταΰγετο νέο αποκάλυψε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου - δεν το ήξεραν ούτε οι συνάδελφοί του σύμβουλοι της πλειοψηφίας- ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά.

“Ο μισθωτής έκανε δήλωση ότι δεν ενδιαφέρεται να έχει άλλο το μίσθωμα”, ανακοίνωσε το άσχημο νέο ο κ. Δημόπουλος και παρατήρησε: “Θα εκπέσει η εγγυητική και ό,τι άλλο προβλέπεται. Χθες έγινε αυτό”.

Ο κ. Φαββατάς στην ερώτηση - παρέμβασή του επεσήμανε ότι “το κτήριο του Τουριστικού είναι εγκαταλελειμμένο και δεν λειτουργεί τίποτα, ενώ εμείς το έχουμε νοικιάσει για να μπει και να κάνει εργασίες και να είναι λειτουργικό”. Παρατήρησε, μάλιστα, πως “τα ίδια έχουμε και με το “Βασιλικόν”, που προορίζεται για ξενοδοχείο”.

Πριν την απάντηση του κ. Δημόπουλου, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Φάβας απάντησε ότι “δεν έχουν παρέλθει οι χρόνοι της σύμβασης για την εκτέλεση εργασιών. Καταβάλλει το τίμημα που έχει συμφωνηθεί. Δεν έχει καταγγελθεί καμία σύμβαση. Αν δεν γίνει κάτι, θα το μάθουμε στο μέλλον”.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από άκαρπες δημοπρασίες το 2015, το 2016 είχε αναδειχθεί ανάδοχος Ουκρανός επιχειρηματίας, η εταιρεία Olympic Sport Α.Ε. για 50 χρόνια, με 2.000 ευρώ το μήνα (1.500 για τον ξενώνα και 500 για την καφετέρια). Σύμφωνα με τη διακήρυξη, από το μηνιαίο μίσθωμα που θα προέκυπτε από τη δημοπρασία, θα αφαιρείτο το ποσό που αναλογεί ανά μήνα στο κόστος επισκευής του ακινήτου, με ανώτατο το ποσό των 915,74 ευρώ, όπως εκτιμάτο από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, που υπολόγιζε το κόστος επισκευής - ανακατασκευής στα 274.720,50 ευρώ.

Γ.Σ.