Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 20:21

Μάιο – Ιούνιο η αλλαγή του πανιού στην Τέντα

Γράφτηκε από την

Από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να γίνουν τελικά οι εργασίες για την αντικατάσταση του πανιού της Τέντας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε την παράταση της σύμβασης με τον ανάδοχο μέχρι τις 3 Ιουλίου, προκειμένου να αντικατασταθεί το πανί. Σύμφωνα με τη σύμβαση με τον ανάδοχο, την εταιρεία Arka Synthesis, το έργο θα υλοποιηθεί με 272.800 ευρώ.

Οπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης, “οι διαδικασίες για την προμήθεια του υλικού από τον ανάδοχο έχουν ολοκληρωθεί. Δεν ήταν, όμως, δυνατή η τοποθέτηση της μεμβράνης, λόγω του καιρού και των συνεχών βροχοπτώσεων”. Ανέφερε ότι η αντικατάσταση του πανιού δεν έγινε Νοέμβριο - Δεκέμβριο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, γιατί ενώ ο ανάδοχος είχε δεσμευτεί πως θα μπορούσε να προστατεύσει το παρκέ της Τέντας, με το ξήλωμα του υφιστάμενου πανιού, απέσυρε τη δέσμευσή του.

Ο κ. Μπασακίδης πληροφόρησε ότι θα γίνουν επιπλέον εργασίες και γι’ αυτές θα χρειαστούν άλλα 150.000 ευρώ, όπως η αλλαγή των συστημάτων ηλεκτροφωτισμού με λάμπες LED και ψύξης - θέρμανσης. Και υπενθύμισε ότι όλα τα χρήματα για την αντικατάσταση του πανιού της Τέντας προέρχονται από δημοτικούς πόρους.

Γ.Σ.