Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 16:57

Εγκρίσεις για δακοκτονία στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εγκρίσεις για δακοκτονία στο Δήμο Καλαμάτας

 

Τη συμμετοχή ή μη δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων στο πρόγραμμα δακοκτονίας του 2018 πρόκειται να εγκρίνει και να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην αποψινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, προτείνεται να μην γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας, όπως έχουν αποφασίσει οι ίδιες, στις Τοπικές Κοινότητες: Σταματινού, Βελανιδιά, Βρομόβρυση, Αγριλος, Πολιανή, Καρβέλι, Λαδά και Νέδουσα.

Να γίνουν ψεκασμοί έχουν ζητήσει οι Τοπικές Κοινότητες: Λέικα, Σπερχογεία, Αριοχώρι, Αλώνια, Πλατύ, Ανεμόμυλος, Ελαιοχώρι, Βέργα, Ασπρόχωμα, Αμμος, Αιθαία, Πήδημα, Αγιος Φλώρος, Ασπροπουλιά, Αντικάλαμος, Αμφεια, Αρφαρά, Αρις και Μικρή Μαντίνεια.

Μέχρι τη στιγμή που συντάχθηκε η εισήγηση, δεν είχαν στείλει έγγραφο - απόφαση για τη συμμετοχή τους ή όχι στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και οι Τοπικές Κοινότητες Μικρομάνης, Θουρίας, Ανθειας, Πηγών, Αλαγονίας και Αρτεμισίας.

Ακόμα, η υπηρεσία εισηγείται: Να κληθούν από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που δεν έχουν απαντήσει, να προτείνουν τη συμμετοχή τους ή όχι. Να οριστούν υπεύθυνοι για τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με αρμοδιότητα τη δακοκτονία. Οι υπεύθυνοι αυτοί θα συνεργάζονται με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας στην εφαρμογή της δακοκτονίας.


NEWSLETTER