Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 12:03

Εκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα ζητεί η Καλαμάτα στα πρότυπα Καστοριάς και Γρεβενών

Γράφτηκε από τον
Εκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα ζητεί η Καλαμάτα στα πρότυπα Καστοριάς και Γρεβενών

Εκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές και του Δήμου Καλαμάτας, λόγω επιβάρυνσης του δήμου από το λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με ομόφωνη σχεδόν απόφασή του.

Ζητεί από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί το ανάλογο της Δυτικής Μακεδονίας, όπου όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας εντάχθηκαν στη μείωση του ρεύματος, ενώ στην Πελοπόννησο εντάχθηκε μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης. Tο μέτρο της μείωσης του ρεύματος ισχύει μόνο για 1 χρόνο.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας είπε πως “δεν μπορεί να έχει μείωση στο Δυρράχι και να μην έχει στην Πολιανή”. Παρατήρησε ότι “δεν πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας να είναι εκτός της προσπάθειας που κάνει ομάδα βουλευτών της Περιφέρειάς μας”. Και συμφώνησε να συνταχθεί μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης είπε ότι “ψηφίζουμε θετικά, αλλά πρέπει να έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη, τεκμηρίωση για το αίτημά μας”.

Ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τ. Νιάρχος ανέφερε ότι “είναι απαράδεκτος ο τρόπος που μοίρασε η κυβέρνηση το περιβαλλοντικό μέρισμα” και παρατήρησε πως “το δίνει για 1 χρόνο, γιατί μετά την ιδιωτικοποίηση το λιγνιτόσημο μειώνεται στο 50%”. Δήλωσε, ωστόσο, ότι “στηρίζουμε και το ελάχιστο για την ανακούφιση του κόσμου”.

Ο σύμβουλος της “Αλλαγής” Γ.  Χριστόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “επιτομή της μικροπολιτικής, σκέτη κοροϊδία”, αλλά δήλωσε ότι “θα ψηφίσουμε θετικά σε οποιαδήποτε μείωση”.

Ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών” Μιχ. Αντωνόπουλος επεσήμανε ότι “υπάρχει ρύπανση στην περιοχή μας και πρέπει να το αποδείξουμε”.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Π. Αλούπης, ο μόνος που δεν ψήφισε θετικά, εξέφρασε επιφύλαξη και προβληματισμό και ψήφισε λευκό.

Γ.Σ.


NEWSLETTER