Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 08:43

Επίθεση Μάκαρη για Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Το γεγονός ότι έχουν δαπανηθεί 15 εκ. ευρώ για την κατασκευή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και ακόμα δεν λειτουργεί στην ολότητά του αλλά λίγες μέρες το χρόνο, επέκρινε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης, σε χθεσινή του επίσκεψη στο  Μέγαρο.

Μαζί με συμβούλους και μέλη της παράταξής του, ο κ. Μάκαρης ενημερώθηκε από το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βασίλη Τζαμουράνη, παρουσία και μηχανικών - επιβλεπόντων, για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών - κακοτεχνιών και την αναμονή για την πιστοποίηση των εργασιών από τη γερμανική εταιρεία TUV.

Ο κ. Τζαμουράνης ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα οικοδομικά (καθίσματα, μονώσεις), τα ηλεκτρομηχανολογικά (πυροπροστασία και λειτουργία σκηνής) και οι αυτοματισμοί (ανασύνταξαν όλο το λογισμικό). “Περιμένουμε τον ανεξάρτητο πιστοποιητή, την εταιρεία TUV, για να τα ελέγξει και να πιστοποιήσει τη λειτουργία τους”, παρατήρησε ο διευθυντής. Διευκρίνισε πως “η εγγύηση θα επιστραφεί μετά την οριστική παραλαβή. Με την πιστοποίηση θα γίνει η προσωρινή παραλαβή και μετά από 1,5 χρόνο η οριστική. Εχουν στείλει και τα λεφτά στην TUV για τον έλεγχο και την πιστοποίηση”.

Ακολούθησε ξενάγηση κι ενημέρωση στο δεύτερο υπόγειο, όπου σε δύο μεγάλες αίθουσες μελετάται από τη δημοτική αρχή η διαμόρφωσή τους με πατάρια, ώστε να στεγαστεί η Σχολή Χορού της “Φάρις”.

Σε δήλωσή του ο κ. Μάκαρης έκανε λόγο για καταστρατήγηση των προθεσμιών αποκατάστασης και ολοκλήρωσης πολλές φορές και ανέφερε ότι “αναμένουμε την πιστοποίηση της TUV, για να έχουμε το αίσιο αποτέλεσμα του έργου. Και στη συνέχεια να δούμε και το σημαντικό θέμα της αξιοποίησής του στην ολότητά του”. Για τη μεταφορά της Σχολής Χορού εξέφρασε επιφυλάξεις, παρατήρησε πως οι παρεμβάσεις βρίσκονται σε μελετητικό στάδιο και πρόσθεσε: “Θα το παρακολουθούμε, χρειάζεται πάρα πολλές αλλαγές, πατάρι και άλλες”.

Για την ενημέρωση από τον κ. Τζαμουράνη για τις εργασίες αποκατάστασης είπε ότι “η εταιρεία TUV θα πει αν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες ή όχι, αν έχει γίνει σωστή δουλειά”.

Γ.Σ.