Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 18:33

Αισιοδοξία Τσώνη για έργα στον Πάμισο

Γράφτηκε από τον
Αισιοδοξία Τσώνη για έργα στον Πάμισο

Θετικά νέα είχε να μεταφέρει ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Παμίσου από το φράγμα Αρι ως τις εκβολές του, καθώς και τις μελέτες περιβαλλοντικής αξιοποίησης των εκβολών και της παρόχθιας ζώνης μέχρι την είσοδο της Μεσσήνης, καθώς και της εκβολής στο Κουλντούκι.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Τσώνης, επικαλούμενος ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών, γνωστοποίησε προς το σώμα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων και η τελευταία φάση των οικονομικών προσφορών και προέκυψε ανάδοχος για τις μελέτες η σύμπραξη της ΑΔΚ Α.Ε. (Αρώνης, Δρέττας, Καρλαύτης Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.) με την Αρχιτεκτονική ΕΠΕ Γραμματόπουλος - Πανουσάκης και Συνεργάτες. Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 5 συμπράξεις γραφείων μελετών και 35 γραφεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός των μελετών ανέρχεται σε 2.709.116 ευρώ και η πίστωση για την εκπόνησή τους έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών.

Ο δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή και εκτίμησε ότι άνοιξε πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου σημαντικού για τη Μεσσήνη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του δήμου, το οποίο θα ωφελήσει τους δημότες του. Ανάλογα εκφράστηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος, προειδοποίησε ωστόσο ότι χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση και πίεση από τη δημοτική αρχή, δεδομένου ότι τέτοιου είδους έργα αποδεικνύονται χρονοβόρα, καθώς μόλις τώρα ξεκινά η εκπόνηση των μελετών. Μάλιστα πρότεινε να προταχθεί η εκπόνηση της αντιπλημμυρικής μελέτης, η οποία -όπως υποστήριξε- μπορεί να γίνει γρηγορότερα σε σχέση με αυτή των αναπλάσεων, που μπορεί να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο. Απαντώντας σχετικά, ο Γ. Τσώνης δήλωσε ότι έχει ήδη συζητηθεί με το υπουργείο αυτό το ενδεχόμενο.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER