Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 09:18

Καλαμάτα: Με προβλήματα η έναρξη λειτουργίας των δημοτικών πάρκινγκ από ιδιώτη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Με προβλήματα η έναρξη λειτουργίας των δημοτικών πάρκινγκ από ιδιώτη (βίντεο)

Με προβλήματα ξεκίνησε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου η λειτουργία και διαχείριση των πάρκινγκ του Νέδοντα από ιδιώτη. Υπήρχαν ουρές αυτοκινήτων στην είσοδο του πάρκινγκ, που περίμεναν να μπουν.

Το μηχάνημα αυτόματης πληρωμής δεν λειτουργούσε, καθώς δεχόταν τα χρήματα, τα κέρματα που έγραφε, αλλά δεν ακύρωνε το εισιτήριο, ώστε να ενεργοποιηθεί και να ανοίξει η μπάρα κατά την έξοδο. Ετσι οι οδηγοί έπρεπε να δώσουν στο ταμείο την απόδειξη πληρωμής, για να ανοίξει η μπάρα και να βγουν.

Το θετικό ήταν πως οι οδηγοί έδειχναν ενδιαφέρον για πληρωμή στο αυτόματο μηχάνημα πληρωμής, για να εξυπηρετούνται πιο εύκολα και να βγαίνουν πιο γρήγορα από το πάρκινγκ. Υπάλληλοι της αναδόχου εταιρείας υπήρχαν στην είσοδο και στην έξοδο κι ενημέρωναν τους οδηγούς.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου Αρτέμης Αϊβάζης μας ενημέρωσε για την έναρξη της λειτουργίας των πάρκινγκ από την εταιρεία για λογαριασμό του δήμου. Ανέφερε ότι η τιμή παραμένει η ίδια, 50 λεπτά η ώρα και πως θα υπάρχει μηνιαία κάρτα. Παρατήρησε πως θα αλλάξουν οι κάρτες στάθμευσης και για τα πάρκινγκ και για την ελεγχόμενη στα άλλα σημεία της πόλης, ενώ επεσήμανε ότι τα αυτοκίνητα θα μπορούν να παραμένουν στα πάρκινγκ και μετά τις 9 το βράδυ, χωρίς να κινδυνεύουν με κλήση - πρόστιμο από τη Δημοτική Αστυνομία, αφού μπορούν να πληρώνουν στο αυτόματο μηχάνημα, για όσες ώρες παραμένουν στα πάρκινγκ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER