Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 08:29

Η ΔΕΥΑΚ μπλόκαρε 2 βυτιοφόρα με λύματα λόγω υπερβολικού οργανικού φορτίου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Δεν επέτρεψε η ΔΕΥΑΚ, τις προηγούμενες ημέρες, σε δύο βυτιοφόρα να διαθέσουν στον βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας λύματα με υπερβολικό οργανικό φορτίο και για την απόφασή της αυτή έχει ήδη ενημερώσει τόσο την Αστυνομία, όσο και το Λιμενικό Σώμα.

Η δημοτική επιχείρηση γνωστοποίησε ότι η αποπομπή των οχημάτων οφειλόταν στο γεγονός ότι “τα βιοχημικά χαρακτηριστικά των λυμάτων που μετέφεραν υπερέβαιναν κατά πολύ (περίπου κατά 7 και 10 φορές, αντίστοιχα, υπέρβαση της αποδεκτής τιμής COD) τα επιτρεπόμενα όρια λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος έχει αποστολή να επεξεργάζεται αστικά λύματα”. Προσθέτει επίσης ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η πρώτη κατά την οποία η ΔΕΥΑΚ έχει απαγορεύσει τη διάθεση προς επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων με επιβαρυμένο οργανικά φορτίο, όταν διαπιστώνεται κάτι τέτοιο από τους ελέγχους που διενεργούνται κατά την άφιξη των βυτιοφόρων στη μονάδα.

Οπως διευκρινίζεται, τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, η ενημέρωση προς την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα σε αυτές τις περιπτώσεις έχει την έννοια ότι μπορεί εύκολα να ελεγχθεί πού τελικά διατέθηκαν τα λύματα που ο βιολογικός καθαρισμός δεν δέχθηκε στις εγκαταστάσεις του.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=DG1ipv-QG-0}